Türkistan'a İlk Uçuşu THY Gerçekleştirdi

Türk Hava Yolları, Türkistan şehrine direkt uçuş gerçekleştiren ilk uluslararası hava yolu şirketi oldu.

23.05.2021-13:01 - (Son Güncelleme: 23.05.2021-13:01) Türkistan'a İlk Uçuşu THY Gerçekleştirdi

Türk Hava Yolları bir ilki gerçekleştirdi. Türkistan’a direkt seferlere geçerek uçuş yapan ilk uluslararası hava yolu şirketi oldu. Kazakistan’da Almatı ve Nur-Sultan’ın ardındanTürkistan şehrini üçüncü destinasyonu yaptı. THY'nin ilk İstanbul-Türkistan seferini gerçekleştiren uçağı Türkistan Uluslararası Havalimanı’nda ‘su takı’ gösterisiyle karşılandı. 

‘BİR İLKİ YAŞAMAK BİZİM İÇİN SEVİNDİRİCİ’ 

Seferin açılış töreni Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Cengiz Tomar’ın yanı sıra Türkistan Valisi Raşid Ayupov, Kazakistan Sivil Havacılığı Komite Başkanı Talgat Lastayev ile davetlilerin katılım sağlamasıyla meydana geldi. Ufuk Ekici, bugün tarihi bir olaya şahitlik ettiklerini söyleyerek, ‘Türk Hava Yolları ülkemizin bayrak taşıyıcısı. 

Dünyada ilk sıralarda bulunan büyük bir şirket. Hem atalarımızı burada yad etmek, hem ortak tarihimizi ön plana çıkartmak. Türk- Kazak kardeşliğinin ortak eseri olan böyle bir havaalanında bir ilki yaşamak bizim için sevindirici’ dedi. 

‘SIFIRDAN YAPILAN İLK HAVALİMANI OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR’ 

THY, B-737 tipi uçakla İstanbul-Türkistan-İstanbul seferini ilk aşamada haftada 1 kez, ardından kademeli olarak haftada 2'ye yükseltecek. Türkistan Uluslararası Havalimanı, bağımsız Kazakistan tarihinde sıfırdan yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyor. Türkistan’dan ilk uluslararası uçuş, Kazak hava yolu tarafından 21 Mart’ta İstanbul’a gerçekleşmişti.

Kazakistan’ın bağımsızlığının ardından 1992’de ülkeye gelenTürk Hava Yolları, Türkistan’a ilk uçuş yapan yabancı hava yolu olarak bu geleneğini sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal