17.03.2021-14:35 (Son Güncelleme:05.01.2022-13:18)


1

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk

Yaşamında sofra adabına çok önem veren Atatürk yaşadığı yıllarda yemek seçmez fakat sevdiği yemeklere sofrada yer verilmesini isterdi. Ayrıca yaptığı bir konuşmada çok yemek yenmesini tasarrufa aykırı bulduğunu söyleyerek sağlığa zararlı olduğunu belirtmişti. Ulu Önder’in sofradan genellikle tam doymadan kalktığı bilinirdi. Sofrası ise oldukça sadeydi. Yemeğe çok düşkün olmasa da sevdiği birkaç çeşit vardı: Kuru fasulye ve pilav baş yemeğiydi. Aynı zamanda beyaz leblebiyi çok sever ve ayrana ekmek doğrayıp yemekten keyif alırdı.



2

Recep Tayyip Erdoğan

 Recep Tayyip Erdoğan

Genel itibariyle vücudu zinde tutacak yemeklerin verilmesine dikkat edilirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan, meşrubat türleri, çikolata, şeker gibi atıştırmalık ürünleri sevmiyor. Başbakan Erdoğan'ın iş yoğunluğu ne kadar çok olsa da kahvaltısını ihmal etmediği kesin. Erdoğan, özellikle kahvaltıda tuz oranı düşük peynir türlerini tercih ediyor. Kendisine reçel türü gıdalar verilmezken, ekmek ve benzeri hamur işi yiyecekleri tüketmiyor. Emine Erdoğan ise eşi Recep Tayyip Erdoğan'ın en sevdiği 2 yemeğin; kara lahana sarması, hamur işlerinden ise mantı olduğunu söylüyor.



3

İsmet İnönü

İsmet İnönü

Okuduğumuz kaynaklara göre İsmet İnönü, kilosunu kontrol altında tutmak için çeşitli perhizler uygulardı. Her gün tartılır ve küçük not defterine günlük kilosunu not ederdi. Kilosunu korumak için ise haftada bir ekşi elma yer veya süt içerdi.



4

Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu'nun favori yemekleri Tunceli'nin yöresel yemeklerinden oluşuyor. Kılıçdaroğlu'nun mutfakla pek arası olmadığını söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu, ‘Kemal Bey, yemek yapmayı pek bilmiyor, acıktığı ve evde yemek bulamadığı zaman yoğurt ekmek yemeyi seviyor’ şeklinde yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun yemekle olan ilişkisini açıklıyor.



5

Turgut Özal

Turgut Özal

Yöresel yemeklere düşkünlüğüyle bilinen Özal'ın en sevdiği yemekler; içli köfte ve kiraz yaprağı sarmasıydı. Bu yemeklerin yanı sıra Malatya yöresine ait tüm yemekleri afiyetle yer, pek ayırt etmezdi.



6

Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli'nin Adana mahalli yemekleri çok sevdiği söyleniyor. Hamur işlerini ağzına koymamaya çalışan Bahçeli, bunun dışında yemek ayrımı yapmamaya çalışıyor



7

Süleyman Demirel

Süleyman Demirel

Sağlıklı yaşamak için öğünlerine son derece dikkat eden Süleyman Demirel akşam yemeklerinde genellikle balık tercih ederdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr