Geçtiğimiz günlerde lokantaya yemek yemek için giden adam ilginç bir ada sahip olan yemeği sipariş ettiği zaman komik bir olay yaşadı. Garson kendisine dediğini düşünerek adama bağırdı. Biz de sizin için garip isimlere sahip yiyecekleri anlattık!
Türkiye doğal güzellikleri kadar mutfağıyla da ünlü bir ülke. Ülkenin her yeri adeta bir mutfak cenneti. İzmir'den Gaziantep'e her şehirde ayrı bir lezzet var. Birbirinden lezzetli bu harika yemekleri tatmak için kilometrelerce yolculuk yapan bile var.
Mezopotamya'nın verimli topraklarında, farklı kültürle beslenerek gelişen Türk mutfağında çeşit çeşit kültürün etkisi var. Farklı kültürlerle beslenen Türk mutfağında, tariflerde çeşit çeşit. Zeytinyağlılar, etli yemekler, börekler, dolmalar, mezeler, sütlü şerbetli tatlılar...
Bu güzel lezzetli tariflerin bazıları var ki isimlerini söylerken utanıyorsunuz. Sipariş verirken duraksatan bu lezzetler söylerken yüz kızartıyor. Bazıları yerel ağızla yıllar içinde kullanıla kullanıla şekillenmiş. Bazıları da kendi yapılışından ortaya çıkan isimler ama ne olursa olsun bu lezzetleri ilk duyduğunuzda dumura uğruyorsunuz. Yemesi keyifli, lezzetleri şahane o yemeklerin lezzetleri ne kadar iyiyse isimleri bir o kadar garip. Nasıl koyulmuş bu isimler dedirten tariflere kim neden böyle bir isim koydu diye düşünmeden edemiyoruz. İşte söylerken utandıran ilginç isimli yiyecekler...
Dul Avrat Çorbası
Pancar'ın yöresel adı Çükündür
Ne anlama geldiğini anlamak zor! Mafiş
Papaz Yahnisi
Cicipapa
Tadıyla dudak ısırıtıyor! Dilber Dudağı
Püşürük
Sakallı erkeklerin uzak durması gereken çorba; Sakala Çarpan Çorbası
Yöresel bir diğer lezzet; Şiveydiz Çorbası
Görüntüsü tosuna benzeyen yemek; Tosunum
Neden kediler mesela! Kedi Batmaz
Yöresel bir lezzet ve isim Köpoğlu
Tadı lezzietli adı garip; Pırtımpırt
Adını duyunca içesiniz gelmiyor; Ayak Çorbası
Koyulacak başka isim mi yoktu? Kulak Çorbası
Son olarak o meşhur tatlı; Kerhane...