20.12.2023-11:55 (Son Güncelleme:20.12.2023-11:55)


1

Bife à café Marrare-Portekiz

Bife à café Marrare-Portekiz

Şunu net olarak söyleyebiliriz ki Portekizliler yiyelim, içelim, laylaylom cinsinden insanlar. Böyle olunca da restoranlar dahil oldukları her yerde eğleniyorlar. Bife à café Marrare, Portekiz’de de oldukça nam salmış bir etli yemektir.



2

Cachopo-İspanya

Cachopo-İspanya

Cachopo, İspanya’nın Asturias bölgesine özgü bir yemektir. Cachopo, genellikle iki büyük et parçası arasına peynir, jambon ve bazen de mantar gibi iç malzemeler eklenerek hazırlanan bir tür “et sandviçi” olarak tanımlanabilir. Bu yemek, Asturias’ın zengin et kültürünün bir parçasıdır ve bölgenin geleneksel mutfağının önemli bir öğesidir.



3

Fricandó amb moixernons-İspanya

Fricandó amb moixernons-İspanya

İspanyol mutfağı, İspanya istilalarının ve fetihlerinin gelenekleri değiştirerek yeni malzemeleri kullanıma sunduğu karmaşık bir tarihten türemiştir. Böylece, İspanya'nın mevcut ve eski mutfağı, eski ve yeni gelenekleri birleştirmektedir.



4

Münchner Şinitzel-Almanya

Münchner Şinitzel-Almanya

Alman mutfağı, Alman ulusunun yemek tarzından ileri gelmektedir. Yüzyıllar boyunca bölgeden bölgeye gerçekleşen sosyal ve politik değişiklikler etkisiyle mutfak gelişimini sürdürmüştür. Almanya'nın güney bölgeleri olan Bavyera ve Svabya, birçok ortak yemek kültürünü paylaşmaktadır. Malzeme ve yemekler eyaletlere göre değişmektedir.



5

Cotoletta alla Milanese-İtalya

Cotoletta alla Milanese-İtalya

Milano Lombard mutfağında bir İtalyan yemeği ve popüler bir pirzola çeşididir. Geleneksel olarak dana eti kaburga pirzolası veya sığır filetosu kemiği ile hazırlanır ve tereyağında kızartılmış pane pirzola haline getirilir. Şeklinden dolayı Milanese'de oreggia d'elefant veya İtalyanca'da fil kulağı anlamına gelen orecchia d'elefante olarak anılır.



6

Saltimbocca alla-Romana-İtalya

Saltimbocca alla-Romana-İtalya

Saltimbocca alla Romana, genellikle basitçe “Saltimbocca” olarak bilinen, İtalya’nın başkenti Roma’dan gelen popüler bir yemektir. Saltimbocca, genellikle dana eti, prosciutto ve adaçayı ile hazırlanan bir tür et yemeğidir. Dana eti ince dilimler halinde kesilir ve üzerine prosciutto ve adaçayı yaprakları yerleştirilir. Sonra bu üçlü, genellikle tahta bir çöp ile bir arada tutulur. Bütün bu dilimler tereyağı ve marsala şarabında hafifçe pişirilir. Hızlı ve basit bir yemek olduğu için, hem restoranlarda hem de evlerde sıklıkla hazırlanır.



7

Zürcher Geschnetzeltes-İsviçre

Zürcher Geschnetzeltes-İsviçre

Zürcher Geschnetzeltes İsviçre’nin önde gelen yemeklerinden biridir. Zürich Usulü Kremali Et Sote İsviçre’de özellikle Zürih de ön planda olan bir yemektir. Kuşbaşı doğranan dana etinin kremalı, mantarlı ve beyaz şarapla yapılmış sos eşliğinde servis edilmesiyle ortaya çıkan bir et yemeğidir.



8

Çökertme kebabı Listeye ilk 3. sırada yer aldı / Çökertme Kebabı-Türkiye

Çökertme kebabı Listeye ilk 3. sırada yer aldı / Çökertme Kebabı-Türkiye

Çökertme kebabı, Türk mutfağından bir et yemeği. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle Bodrum civarında bulunur. Kimyon, pul biber, soğan, kekik ve benzer malzemeler de kullanılabilir.



9

Ossobuco alla Milanese-İtalya

Ossobuco alla Milanese-İtalya

Ossobuco kelimesi içi boş kemiğe çevrilir, bu yemek için kullanılan dana eti, kemik boyunca yatay olarak dilimlenir ve iliği ortaya çıkarır, bu da yemeğe tereyağı zenginliğini verir. Et bir çatalla kesilecek kadar yumuşayana kadar et suyunda yavaş pişirilen ossobuco, ançüez, kıyılmış sarımsak, maydanoz ve limon kabuğu rendesi ile yapılan lezzetli bir ot olan gremola veya gremolada ile bitirilir.



10

Şinitzel-Viyana

Şinitzel-Viyana

Viyana denilince akla ilk gelen yemek Şinitzel. Zaten “Viyana Şinitzeli” Avusturya’nın milli yemeği statüsünde… Tavuk, dana veya domuz etlerinin tahta ya da plastik bir çekiç yardımıyla iyice dövüldükten sonra yumurta, galeta unu gibi işlemlere tabi tutularak kızartılmasından elde edilen şinitzeli Avusturya’nın dört bir yanında yiyebilirsiniz.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR