28.06.2022-15:45 (Son Güncelleme:28.06.2022-16:22)


1

Siyah çay

Siyah çay

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırmaya göre siyah çayın kilo kaybına neden olduğu ortaya çıkmıştır. Bağırsak hareketlerini canlandıran siyah çay, yağ yakımını kolaylaştırır ve fazla kilolardan kurtulmanızı sağlar.



2

Karbonatlı su

Karbonatlı su

Sıfır kalori ve şeker içeren karbonatlı suyun kilo kaybını teşvik ettiği diyetisyenler tarafından ifade ediliyor. Karbonatlı suyu tatlandırmak için nane, meyve ya da limon kullanabilirsiniz.



3

Zencefil çayı

Zencefil çayı

Kilo vermek isteyenlerin bu süreçteki en büyük destekçilerinden biri şüphesiz ki zencefil çayı. Bu mucize çay iltihabı azaltır, kan şekerini dengeler, sindirimi uyarır. Ayrıca iştahı bastırır.



4

Yeşil çay

Yeşil çay

Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, hem sağlıklı hem de tam bir kilo düşmanıdır. Antioksidan özelliği bulunan yeşil çay düzenli tüketildiğinde vücutta yağ oluşumunu engeller.



5

Elma sirkesi

Elma sirkesi

Birçok hastalığa da şifa olduğu bilinen elma sirkesi, aynı zamanda düzenli tüketildiğinde kilo vermeye de yardımcı oluyor. Vücuttaki yağ yakımını hızlandıran elma sirkesi, hızlı kilo vermeyede yardımcı oluyor.



6

Su

Su

Sağlıklı içecek denilince akla ilk gelen tabi ki su. Su tüketimi vücut sağlığını dengelerken, sindirimi kolaylaştırmaya ve hızlı kilo vermeye de yardımcı olur.



7

Kahve

Kahve

Kahve tüketimi ile ilgili birçok yalan yanlış bilgi bulunmakta. Sanıldığının aksine günde iki fincan kahve içmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Kilo vermek isteyenler ise yemek yedikten ya da yemek yemeden 30 dakika sonra kahve içerek, midenin sindirim işlemine destek olabilirler.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR