Türk Mutfağı bu çorbadan vazgeçemiyor! Akşam iftar sofranızın çorbası bizden

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan ezogelin çorbası, özellikle her hafta evlerde en az bir defa pişiyor. İçerisinde bulunan bulgur, pirinç ve kırmızı mercimeğin birleşimiyle tam da iftar sofralarına yakışan bir çorba sofralara geliyor. İşte Türk Mutfağı’nın geleneksel lezzetli ezogelin çorbası tarifi…

29.03.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-11:32) Türk Mutfağı bu çorbadan vazgeçemiyor! Akşam iftar sofranızın çorbası bizden

Türk mutfağı denildiği zaman ilk akla gelenler birisi ezogelin çorbasıdır. Adeta Anadolu’nun yöresel tatlarının birleşimiyle; sıcacık sofralara Anadolu’nun lezzetini yaşatan ezogelin çorbası lezzetli olduğu kadar da doyurucu da. Bu yüzden iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olarak da ön plana çıkıyor. Mercimek, pirinç ve bulgurunuz varsa; bu akşam iftar sofranızın çorbası bizden! İftara yarım saat kala bile hazırlayabileceğiniz şipşak hızlı ezogelin çorbası tarifi...

Ezogelin çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ölçüsünde kırmızı mercimek 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pirinç 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde bulgur 
  • 2 çay kaşığı ölçüsünde pul biber 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde nane 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvıyağ 
  • 2 litreye yakın sıcak su tuz 

Türk Mutfağı bu çorbadan vazgeçemiyor! Akşam iftar sofranızın çorbası bizden

Ezogelin çorbası nasıl yapılır? 

  • İlk etapta ezogelin çorbanızı yapmak için düdüklü tencerenizin içerisine rendelenmiş olduğunuz soğanlarımızı ve ezilmiş sarımsağımızı ekleyerek sıvı yağın içerisinde güzelce kavurun.
  • Soğanlar ölmeye başlayana kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulduğu zaman kırmızı biber, nane ve salçayı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. 
  • 1 – 2  kez karıştırdıktan sonra ise yıkamış olduğumuz pirinç, mercimek ve bulguru ekleyerek tuzunu ilave edelim ve karıştıralım. 
  • Başka bir tarafta ise kaynamakta olan 2 litre suyumuzu kaynadıktan sonra tenceremizin içerisine boşaltalım. 
  • Düdüklünün kapağını kapattıktan sonra 10 dakika kadar pişirip servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun…

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal