Türk İHA’lar Yunanistan’ı korkuttu: ‘’Kaygı verici’’

Türk İHA’larının Ege’deki üstünlüğünden endişe eden Yunan basını, durumu ‘’Kaygı verici’’ olarak niteledi. Yunan "Kathimerini" gazetesi olası bir Türk Yunan çatışmasının sonuçlarının kaygı verici olduğunu kaydetti. İşte detaylar...

02.09.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 02.09.2022-16:54)

Mavi Vatan sınırlarını gözetmekle görevli olan Türk insansız hava araçları (İHA), Yunanistan’ı endişelendirmiş gibi görünüyor. Yunan askeri kaynaklardan aldığı bilgileri haberleştiren "Kathimerini" gazetesi,  daha önce Türk jetleri tarafından yapılan bazı görevlerin artık İHA’larca sürdürüldüğünü kaydetti. Gazete ayrıca olası bir Türk Yunan çatışmasının sonuçlarının kaygı verici olduğunu söyledi. 

Türk İHA’lar Yunanistan’ı korkuttu

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla varız, Akıncılarımızla varız, şimdi Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız." ifadelerine yer veren Kathimerini, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Anka-S'lerin özelliklerinden de bahsetti. 

Yunanistan’ın da Türk İHA’larına karşı ‘’tedbir’’ adı altında projeler tasarladığını ileri süren gazetenin haberinde, "İHA'larda parazit üreten İsrail yapımı anti-İHA unsurların Doğu Ege adalarına konuşlandırılması büyük bir gizlilikle sürdürülüyor. Diğer yandan ABD'den MQ-9 tipi İHA'lar satın alınmasına karar verildi. Yerli İHA projeleri de gündemde." ifadeleri kullanıldı.

Türk İHA'lar Yunanistan

Kaygı verici

Türk İHA’larının Yunanistan savunması adına ‘’tehdit’’ olduğunu paylaşan gazete, ‘’Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." sözlerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal