Türk Hava Yolları'ndan flaş açıklama: Hırvatistan, Türkiye'den gelen yolculara PCR test zorunluluğunu kaldırdı

Türk Hava Yolları (THY), koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye'den gelen yolculara aşı veya negatif PCR test ibrazı zorunluğu isteyen Hırvatistan'ın bu tedbirleri kaldırdığını duyurdu.

10.05.2022-14:59 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-15:14)

Konuyla ilgili olarak THY sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Hırvatistan'a seyahat edecek olan yolcularımızın dikkatine, Hırvatistan'da uygulanan Covid -19 kısıtlamaları kaldırılmıştır. Hırvatistan'a girişlerde aşı kartı ya da PCR testi ibraz etme zorunluluğu yoktur. Keyifli seyahatler" denildi.

ABD'de Seattle ilk uçuş 27 Mayıs'ta

Pandemi sonrası uçuş ve yolcu sayısını arttırmaya başlayan Türk Hava Yolları (THY) yurt dışı uçuş ağına 4 yeni hat eklerken, ABD'de Seattle yapılacak ilk uçuşun 27 Mayıs'ta olacağı açıklandı.


'THY yüksekten uçuyor'

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Biz uçuyoruz. Yeni hatlarımız Seattle-ABD: 27 Mayis, Juba-Güney Sudan: 1 Haziran, Buhara: 7 Haziran, Tivat-Karadağ:11 Haziran, Türkiye büyüyor, THY yüksekten uçuyor' paylaşımında bulundu.

Kargo gelirleri yüzde 45 arttı

Türk Hava Yolları, koronavirüs salgını kaynaklı krizin etkilerine rağmen 2021 yılının ilk 9 ayını 722 milyon dolar esas faaliyet kârı ve 735 milyon dolar net kâr ile tamamladı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY’nin bu yılın ilk dokuz ayında pandemi öncesi 2019 yılının önüne geçen bir performans gösterdiğini vurgularken, 'Bu sadece THY’nin değil, Türkiye’nin başarısıdır” dedi. THY’nin Yeşilköy’deki Genel Müdürlük Binası’nda düzenlediği basın toplantısında açıklanan 9 aylık finansal sonuçları değerlendiren Aycı, üçüncü çeyrekte yolcu gelirlerinin yüzde 193 artarak 2,3 milyar dolara, kargo gelirlerinin ise yüzde 45 artarak 969 milyon dolara ulaştığını söyledi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal