Türk Futbolunda utanç gecesi! Ankaragücü başkanı Halil Umut Meler'e yumruk atıldı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Kritik maç 1-1'lik skorla sona erdi. Maçın ardından skandal bir olay yaşandı. Müsabakanın son düdüğü gelmesiyle sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. İşte detaylar...

12.12.2023-09:08 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-09:08) Türk Futbolunda utanç gecesi! Ankaragücü başkanı Halil Umut Meler'e yumruk atıldı

Trendyol Süper Lig’in 15. Haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor’u ağırladı. Maç 1-1 tamamlanırken maçın sonundaki görüntü, Türk futbol tarihine adeta bir utanç gecesi yaşattı.

Hakeme yumruk attı

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'in bitiş düdüğünü çalmasının ardından saha içerisinde ortalık karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya inerek Halil Umut Meler’e yumruk attı. Kalabalık içerisinde bir süre yerde kalan Meler’e tekmeler de savruldu. Yumruğun ardından yerde kalan Halil Umut Meler'e saldıran kişi olan Faruk Koca, olay yerinden güçlükle sahadan uzaklaştırıldı.

Halil Umut Meler

Hastaneye kaldırıldı

Yaşanan olayın ardından sol gözü moraran Halil Umut Meler ve yardımcıları, polis eşliğinde soyunma odasına girdi. Meler, ardından Ankara Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Halil Umut Meler, beyin cerrahisi bölümünde tedavi altındı. Sağlık durumunun iyi olduğu, şokta olduğu öğrenilen Meler’in beyin tomografisi çekildi ve ardından müşahade altına alındı. Yaşanan olayın ardından faal ve eski hakemler ile eski MHK başkanları destek amaçlı hastaneye geldi.

Halil Umut Meler

Son durumu belli oldu

Meler'in doktoru, olay ile ilgili; “Hastanemize biraz önce hastamız acil servise başvurdu. Orhan Hocamızla beraber diğer doktor arkadaşlar ilk muayeneler, tomografi ve ileri tetkikler, özellikle kafa travması olması nedeniyle beyinden mide bölgesine kadar tarandı. Şu an için hayati tehlike yok. Sol göz çevresinde kanaması var. Orada küçük bir çatlak var. Önemli bir hayati tehlike gözükmüyor. Kafa travması olması sebebiyle hocamızı sabaha kadar takip edeceğiz. Sabah gerekli tetkiklerin ardından göndereceğiz. Halil Umut Meler ile konuştuk. Hasta mahremiyetine girdiği için aktaramayacağım” ifadelerini kullandı.

Halil Umut Meler şikayetçi oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Öte yandan Halil Umut Meler, yapılan tetkiklerin ardından kendisine geldi ve ifadesinin alınmasının ardından saldırıya karışan herkesten şikayetçi oldu. Meler'e saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındı. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi görüyor. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecek.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal