Türk Eximbank 250 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşmasına İmza Attı

Türk Eximbank ve Asya Altyapı Yatırım Bankası arasında 250 milyon dolarlık kredi anlaşmasına imza atıldı.

29.05.2021-10:04 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-10:04) Türk Eximbank 250 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşmasına İmza Attı

Türk Eximbank’ın yaptığı açıkalamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının garantisi altında Asya Altyapı Yatırım Bankası ile 250 milyon dolarlık 4,5 yıl vadeli, rekabetçi maliyet seviyelerine sahip bir kaynak için kredi anlaşması imzalandı. 

PANDEMİNİN HASARINI GİDERMEK İLK HEDEF

Kredi sayesinde, pandeminin neden olduğu likidite kısıtlamalarını en aza indirmek ve ihracat sektöründeki firmaların finansmana erişimini artırmak isteniyor. Bunun yanı sıra, Türk ihracatçılarının işletme sermayesindeki finansman ihtiyaçlarını karşılamak için, ihracat taahhüdü karşılığında, düşük faizli ve orta vadeli destek sağlanması hedefleniyor.

KREDİ ÖNCELİK OLARAK KADINLARI DESTEKLEYECEK

Krediyle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, temin edilen fonun bankanın sürdürülebilirlik süreci kapsamında değerlendirileceğini belirterek, ‘’Kredinin en az yüzde 5’i, kadın ihracatçılar ve kadının iş gücüne katılımını destekleyen özel sektör firmalarının işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Kredi, AIIB'nin bir ihracat kredi kurumu ile gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliğine sahiptir.’’ sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal