Türk Dünyası Haritasına Yunanistan'dan Sonra Rusya'dan da Tepki Geldi!

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Başkan Erdoğan'a hediye ettiği Türk Dünyası haritasına Yunanistan'dan sonra Rusya'dan da tepki geldi.

22.11.2021-13:41 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-15:41) Türk Dünyası Haritasına Yunanistan'dan Sonra Rusya'dan da Tepki Geldi!

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan'ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'deki görüşmesinde 'Türk Dünyası' haritası ile beraber poz vermesi, Yunan basını tarafından 'kışkırtıcı' olacak şekilde ifade edilmişti. Bu olaya bir tepkide Rusya’dan geldi. Dimitri Peskov, MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği haritaya ilişkin, ‘Üzüntü duyabileceğim tek nokta, Türk dünyasının merkezinde büyük bir kırmızı yıldız bulunmaması’ dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşmede 'Türk dünyası' haritasıyla poz vermesini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, 'tarihsel olarak Rusya'nın Altay bölgesinde bulunan Türk dünyasının merkezine büyük kırmızı yıldız koyulmamasının üzüntü verici olduğunu' söyledi.

BUNU BİR TÜRKOLOG OLARAK SÖYLÜYORUM

Türk Dünyası haritası ile ilgili Rusya’da bir televizyon kanalına demeç veren ve aynı zamanda Türkolog olan Dimitri Peskov, durumu üzüntü verici olarak nitelendirdi. Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Peskov'a Erdoğan ve Bahçeli'nin Beştepe'deki görüşmede 'Türk dünyası' haritasıyla poz vermesi soruldu. Sputnik'in aktardığına göre Peskov, ‘Türk partnerlerimiz, Türk dünyası fikrini geliştiriyor. Bu normal bir şey. Üzüntü duyabileceğim tek nokta, Türk dünyasının merkezinde büyük bir kırmızı yıldız bulunmaması. Orası (merkez), Türkiye'de değil, Rusya Federasyonu topraklarında, Altay'da, her Türk için kutsal olan, doğup yayıldıkları yerde. Bunu ben bir Türkolog olarak söylüyorum’ yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal