Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları, Kazakistan İçin Toplanacak

Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları, Kazakistan'daki yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere 11 Ocak'ta olağanüstü toplantı düzenleyecek.

07.01.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-15:26) Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları, Kazakistan İçin Toplanacak

Kazakistan'da yaşanan olaylar etkisini halen dünya siyasetinde sürdürüyor. Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi telefon aracılığı ile görüştü.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ÇAVUŞOĞLU ARACILIĞI İLE TEKRARLANDI

Görüşmede Kazakistan'da yaşanan son gelişmeler ele alındı ve Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kazakistan'a desteğini yineledi. Görüşme içerisinde ek olarak, 11 Ocak 2022 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenecek ve Kazakistan'daki gelişmelerin değerlendirmeye alınacağı Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na dair görüş alışverişi yapıldı.


KRİTİK TEMAS

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazak mevkidaşı Mukhtar Tleuberdi ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme içerisinde, Kazakistan'daki son gelişmeler ele alınıp üstüne konuşuldu. Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan'a ülke olarak desteğimizi tekrarladı.

KAZAKİSTAN'DA NE OLDU?

Kazakistan'da hükümetin akaryakıt fiyatlarına zam yapmasından sonra ülke genelinde başlayan ayaklanma durmak bilmeden sürüyor. Pazar gününden itibaren ülkede süregelen protesto gösterileri sonrasında hükümet istifa kararı aldı fakat ülkede tüm bu gelişmelere rağmen sular durulmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal