Türk Bilim İnsanı Mutasyona Uğramış Virüsü Belirleyen Hızlı Test Geliştirdi

Koronavirüsün mutasyona uğrayan hali ilk kez İngiltere’de görüldü. Avusturalya’da Türk kökenli bir bilim insanı, virüsün mutasyona uğramış türünü tespit eden hızlı PCR testi geliştirdi.

27.01.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-08:06) Türk Bilim İnsanı Mutasyona Uğramış Virüsü Belirleyen Hızlı Test Geliştirdi

Avusturya'da Procomcure Biotech firması kurucusu ve CEO'su olan Türk kökenli bilim insanı Prof. Dr. Kamil Önder, yaptığı açıklamasında, geliştirdikleri testin ‘(DNA) dizileme’ ihtiyaç duymadan İngiltere ve Güney Afrika'da görülen koronavirüs türünü hızlı şekilde tespit ettiğini belirtti.

Ürünlerinin İSO belgeli ve klinik deneylerle onaylanmış olduğunu belirten Önder, halihazırda bazı laboratuvarlarda kullanıldığının altını çizdi.

Önder, Salzburg kentine bağlı Zell am See bölgesinde bulunan bir klinikte ürünün kullanımda olduğunu, 30 numune üzerinde yapılan testlerin 4'ünde mutasyona uğramış türün görüldüğünü vurguladı.

Önder, ‘(Testler) 60 ile 90 dakika içinde sonuçlanıyor. Bütün işlem dizileme ihtiyaç duyulmadan ilerliyor. Hem çok ucuz hem de çok hızlı, bu da büyük bir avantaj’ dedi.

 

Geliştirilen hızlı testin dünyada ilk olduğunu savunan Önder, testin kullanımının halihazırda PCR testlerinden farkı bulunmadığını, bu sebeple laboratuvarlarda yeni bir cihaza veya ek eğitime ihtiyaç duyulmadan rahatlıkla uygulanabileceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal