Turizm Canlanıyor! Rusya-Türkiye Uçuşları İçin Tarih Verildi

Forbes, geçen günlerde turizm kurumlarını yerinde değerlendirmek için kurul yollayan Rusya’nın 1 Temmuz tarihinden itibaren Türkiye’ye uçuş seferi yasağını kaldırma alternatifini değerlendirdiğini bildirdi.

18.06.2021-11:47 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-11:47) Turizm Canlanıyor! Rusya-Türkiye Uçuşları İçin Tarih Verildi

Forbes Moskova'nın 2 kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rusya'nın koronavirüs salgınıyla mücadele merkezinin 1 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırma alternatifini masaya yatırdığı ifade edildi.

Alakalı departmanların Forbes'a verdiği demeçte, alternatifin masaya yatırıldığını ve en büyük havayolları şirketlerinden birindeki bir kaynağın durumu onayladığını açıkladı.

Forbes'in 2 kaynağı, daha net bir karar verilmediği ifade edildi fakat Rusya için tercih edilen bir tatil bölgesi olan Türkiye’nin seyahat sınırlaması olmasının Rusya’da bulunan plajlarda yoğunluğu sıklaştığını ve bu halinde koronavirüs (kovid-19) vakalarını arttırdığını belirtti.

''TÜRKİYE İLE UÇUŞLARI AÇMAK ŞİMDİ DAHA GÜVENLİ GÖRÜNÜYOR''

Alakalı departmanlardaki kaynak, şu açıklamada bulundu:

“Rusya'da insidansta (100 bin kişide görülen vaka sayısı) keskin bir sıçrama göz önüne alındığında, koronavirüs vaka sayısının istikrarlı bir şekilde düştüğü Türkiye ile uçuşları açmak şimdi daha güvenli görünüyor.” 

Kaynak, başta haftada 7 uçuş yapılabileceğine vurgu yaptı.

KURUL GÖNDERMİŞLERDİ

Rusya, geçen günlerde güvenli turizm faaliyetlerinde yerinde görmek için Türkiye'ye kurul yollamıştı.

Rusya'dan gelen ülkemize gelen kurul güvenli turizm önlemlerini yerinde incelerken yazılacak rapor ardından kesin kararın alınacağı ifade edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal