Türkiye-Rusya Arasındaki Uçuş Yasakları Kalkıyor mu? Rus Heyet İncelemelere Başladı!

Türkiye ve Rusya arasında bulunan uçuş yasaklarının kalması için Türkiye'ye gelen Rus heyet incelemelere başladı.

17.06.2021-18:43 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-00:36) Türkiye-Rusya Arasındaki Uçuş Yasakları Kalkıyor mu? Rus Heyet İncelemelere Başladı!

Rusya ve Türkiye arasında bulunan uçuş yasakları hem Türkiye hem de Rusya halkı tarafından kaldırılmasını isteniyor. Yaz aylarının da gelmesiyle Rus turistler her zamanki gibi yine rotayı Türkiye’ye çevirdi. Fakat mevcut yasaklardan dolayı Rus hükümeti dün Türkiye’ye bir heyet gönderdi. 

Rus Hükümeti Türkiye’de alınan kararları yerinde incelemek adına bir grup uzmanı ülkemize gönderdi. Rus heyet bugün çalışmalara ve incelemelere başladı. Antalya’da çalışmalarına başlayan heyet Güvenli Turizm Sertifikası almış otellerde ve işletmelerle temasta bulunarak bilgi alıyor. 

YASAKLARIN KALKMASI İÇİN TEMASLAR SÜRÜYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un uçuş yasağının kaldırılması için temaslarda bulunulmuştu. Bunun üzerine Rus tarafından olumlu dönüş alındı ve heyet Türkiye’ye yönlendirildi. Heyetin, Antalya’daki temaslarının olumlu olduğu kaydedildi. Heyete,  Antalya'daki Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu Temsilcisi Rümkov Aleksandr Yevgenyeviç  ve Rusya Federasyonu'nun Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Yarahmedov Alaudin Nasiroviç eşlik ediyor.

RUS HEYETİN İNCELEMELERİ SÜRÜYOR

Rusya’dan gelen heyettin içinde ise Tataristan Cumhuriyeti Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu Dairesi Başkan Yardımcısı Avdonina Lübov Gennadyevna, Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu temsilcileri arasında Heyet Başkanı ve Sıhhi Kontrol Dairesi Başkan Yardımcısı Şevkun İrina Gennadievna, Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu’nun Veba Karşıtı Araştırma Enstitüsü Bilimsel Sekreteri Kedrova Olga Viktorovna Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu'nun Epidemiyoloji Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Pşeniçnaya Natalya Yuryevna, Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Rosturizm’in Tur Operatörleri Sicilinin Oluşturulması ve Bakımı Daire Başkanı Merklin Aleksandr Vasilyeviç ve Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı FGBU 'NMITS FPI' Poliklinik Danışma Bölüm Başkanı Glebov Konstantin Aleksandroviç yer alıyor.

BU RAPOR SAYESİNDE YASAKLAR KALKABİLİR 

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı yetkililerinin misafir ettiği heyetin ilk rotası Antalya Havalimanı oldu. 3 oteli gezen heyet bu raporu daha sonra Moskova ile paylaşacak. Bu raporun yasakların kalkmasında oldukça etkili olacağı kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal