TÜRASAŞ'ın Sermayesi 3 Milyar Lira Olacak

Raylı sistem araçlarının yerli ve milli üretimi ve tasarımıyla ciddi bileşenlerindeki yerlilik oranının artırılması için çalışmalarını yapacak TÜRASAŞ'ın, 3 milyar liralık sermayesinin hepsi devletin olacak.

03.06.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-14:53) TÜRASAŞ'ın Sermayesi 3 Milyar Lira Olacak
Raylı sistem araçlarının yerli ve milli üretimi ve tasarımıyla ciddi bileşenlerindeki yerlilik oranının artırılması için çalışmalarını yapacak TÜRASAŞ'ın, 3 milyar liralık sermayesinin hepsi devletin olacak.

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin (TÜRASAŞ) tescil tarihinden itibaren 1 ay içerisinde, tüzel kişilikleri biten TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın devir ile hesap kapanış-açılış işleri sonlandırılacak.

Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, uygulamaya alındı.

Bu karara göre, karar ile uygulamaya alınan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketinin (TÜRASAŞ) tescil tarihinden itibaren bir ay içerisinde, tüzel kişilikleri biten TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın devir ve hesap açılış-kapanış ileri yapılacak. Kapanış-açılış envanterleri ile bilançolan hazırlanacak ve kapanış bilançoları TCDD ile TÜRASAŞ Yönetim Kuruluna, açılış bilançosunun da TÜRASAŞ Yönetim Kuruluna sunumu yapılacak.

TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ'a ait olan TCDD hesaplarında olan ve kararınca TÜRASAŞ'a devri yapılacak olan 1 milyar 727 milyon 80 bin 116,85 TL sermaye, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin tescili ile TCDD sermayesinden düşülecek.

TÜRASAŞ'ın kuruluş ile örgütlenmesiyle ilgili masraflar, tescil tarihinden itibaren istenerek, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin nam ve hesabına borç kaydedilerek TCDD aracılığıyla ödeme yapılacak.

Merkezi Başkent olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin , 3 milyar TL'lik sermayesinin hepsi devletin olacak.

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin raylı sistem araçlarının yerli ve milli olarak üretimle tasarımıyla önemli bileşenlerindeki yerlilik miktarının artırılması temel alınarak yerli sanayinin Ar-Ge, tasarım ve imalat yeteneklerinin iyileştirilmesi, her çeşit raylı sistem taşıtlarının ve alt bileşenlerinin üretimiyle bakım ve onarım işlemlerinin yapılması ve yaptırılması için etkinliklerini yürütecek.

Yönetim Kurulu ve genel müdürlükten oluşan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin, genel müdürü, yönetim kurulunun başkanı olacak. Yönetim Kurulu, genel müdürün davet etmesiyle ayda en az iki kere toplanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal