15.02.2022-12:37 (Son Güncelleme:15.02.2022-13:24)


1

Tümer Metin, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Adana Demirspor - Beşiktaş karşılaşması ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmelerle tüm dikkatleri üzerine çekti.



2

Son haftaların en çok konuşulan karşılaşmalarından biri dün akşam Adana'da oynandı. Adana Demirspor, kendi sahasında oynadığı Beşiktaş karşılaşmasında taraflar sahadan 1-1'lik galibiyetle ayrıldı.



3

Karşılaşmada Adana Demirspor'un Mario Balotelli ve Samet Akaydın ile bulduğu goller VAR incelemesinin ardından iptal edilmişti. Adana Demirspor cephesi karşılaşmadaki hakem kararları ile ilgili olarak çok sert açıklamalarda bulunmuştu.



4

Ünlü spor yorumcusu Tümer Metin, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Adana Demirspor - Beşiktaş karşılaşması ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmelerde ;



5

Tümer Metin : Adana Demirspor'u tebrik ederim. Neden ligde üçüncü sırada 40 puan toplamış, yeni bir takımın takım olma özelliklerini göstermiş, Beşiktaş gibi bir takımına karşı bir iç saha oyunu nasıl olur gösterdiler bize. Senelerdir şunu bilir şunu söylerim; Anadolu takımlarımız için fark yaratan hücum oyuncularına sahip olacaksın. Bugün bir kadro yapacak olsan, havuzda iki santrfor olsa, Batshuayi ile Balottelli. Hiç kuşkusuz oyuncu kalibresi olarak Balotteli'yi tercih edersin.



6

Tümer Metin : 45 dakikayı kaleye gitmeden oynadı Beşiktaş. İkinci yarı için konuşuyorum bunda en önemli faktör Önder Hoca'nın maçı okuyamaması oldu. Sakatlanan oyuncular, oyuncu değişiklikliğine etki etti evet ama 5 oyuncu değişikliği varken Mehmet Topal oyunda olmasına rağmen kendi sahasında kabul etmeyi göze alarak oynadı.



7

Tümer Metin : Batshuayi'ye nasıl dayandı, inan anlamıyorum. Beşiktaş adına sahanın en iyisi Ghezzal'dı sahada kaldığı bölümde. Emirhan'ı içeri alarak adam eksiltebilen oyuncu olsun orada istedi belki ama o da istediği verimde değildi. Önder hoca da oyuna dahil olamadı. Beşiktaş'ın ikinci yarıda verdiği kötü görüntüyü biraz oyuncu değişikliklerine de bağlamak lazım. Eğri, doğru, eksik ya da yanlış kalan oyuncuları söylerken Larin'i konuşmadım çünkü oynamadın! Bu kadar ruh gibi gezilmez yahu! Zaman zaman baskı yediğimiz maçlar olurdu, kendini sorumlu hissedersin, defansif özellikler gösterirsin.



8

Tümer Metin : Benden şuan ne isteniyor onu çözersin saha içerisinde. Topu tutayım, geri gelip top çıkarayım gibi. Bir şey yaparsın ama! Tayfur mesela gelirdi benim ayağıma çıt diye oynardı. Önüme atmazdı dakika 70 olduğunda ayağına oynardı. Sırtında da bir kişi varken. Balotelli yapıyor, Vargas yapıyor, Yunus Akgün yapıyor sen yapmıyorsun! Bir tek Atiba çabaladı gol olmasın diye o pozisyonda. Alan savunması, alan savunması diyorlar duyuyorum bazı meslektaşlarımız. Arkadaşım futbolda alan savunması diye bir şey yok, dünya saçmalığı o. Tamam bir alan var, herkes bir alanı savunur top aksiyon alanına girdiği anda adam adama başlar. Analiz yapalım bakalım Beşiktaş'ın yediği gole, e herkes alanında işte. 8 kişi içerideydi o anda. Öyle değil demek ki. Adana Demirspor'un verilmeyen golünde ki doğru karar bence, Balotelli Ersin'in görüş alanı içerisinde orada. Oyuna da etkisi var eğilerek de olsa.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR