Tüm yurtta yağış şiddetini arttırarak devam edecek! Meteorolojiden güncel hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarısı yapılan kar yağışları dün gece saatlerinde etkisini artırmaya başladı. Yoğun tipi sebebiyle hayat olumsuz etkilendi. Peki, kar yağışları ne zamana kadar sürecek? İşte 11 Mart hava durumu raporu…

11.03.2022-12:10 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-12:10)

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının getirdiği kar yağışı çarşamba gününden itibaren İstanbul’da etkili olmaya başlamıştı. Beklenen yağışlarına karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar da peş peşe gelmişti. Soğuk hava dalgasının İstanbul’da 14 Mart’a kadar devam etmesi bekleniyor.

Kar şiddetini artırdı

İstanbul’da kar yağışı gece saatlerinde şiddetini artırarak kentin birçok noktasında etkisini gösterdi. Güne beyaz örtüyle uyanan Megakent’te sabahın erken saatlerinde de etkisini D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunun belirli noktalarında kendisini gösterdi. 

11 Mart hava durumu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların girişinin durdurulduğunu açıkladı. 

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ‘Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve KAMYONLARIN ilimize GİRİŞİ DURDURULMUŞTUR. İkinci bir duyuruya kadar; İstanbul içinde bulunan TIR ve KAMYONLARIN trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR. Hareket halindeki bu araçların en yakın park alanları ve Otoyol Hizmet Tesislerinde (OHT) beklemeleri gerekmektedir’ denilmişti.

TIR ve kamyonetlerin trafiğe çıkışına kontrollü olarak izin verildi

Valilik'ten yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonetlerin trafiğe çıkışlarına kontrollü olarak izin verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonların çıkışlarına kontrollü olarak izin verilmektedir' açıklamalarında bulundu. 

Cumartesi 18.00 ile pazar 06.00 arasına dikkat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kentte etkili olan kar yağışının 12 Mart Cumartesi saat 18.00 ile 13 Mart Pazar saat 06.00’a kadar sıkıntılı geçeceği aktarıldı. 

güncel hava durumu raporu

AFAD: zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının getirdiği yağışların İstanbul başta olmak üzere 37 ilde etkili olacağını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamda, vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği belirtildi. 

AKOM'dan açıklama: 87 kışı olmasa da ikinci sıraya yerleşir

Megakent’te beklenen kar yağışıyla ilgili değerlendirmelerini aktaran Afet Koordinasyon Merkezi Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak, ‘1987 yılı özel bir yıldı. Şu anki beklenen durum 87 yılı kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir’ açıklamalarında bulundu. 

Sürmeli'den Vortex uyarısı

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli tarafından yapılan açıklamada ‘Vortex'in giriş ihtimali yükseldi, gücü zayıflasa da ne kadar zayıflarsa zayıflasın, güçlü bir kar sağanağı ihtimali yüksek. Cumartesi günü İstanbul, Tekirdağ çevrelerinden başlayarak Zonguldak alanlarında risk söz konusu’ denildi. 

11 Mart perşembe hava durumu tahmin raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde çok bulutlu hava hakim olurken Çanakkale'nin batısı ve Güney Ege kıyıları dışında tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana'nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Konya, Karaman, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Van’ın güney çevreleri, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, ve yer yer yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Marmara ve Ege ile Akdeniz’in iç, İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İskenderun Körfezi ve çevresinde güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Buzlanma ve don olayı uyarısı

Marmara, Ege'nin iç kesimleri ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'a turuncu, 56 kente ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara

Çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 3°CÇok bulutlu

İSTANBUL °C, 2°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 2°CÇok bulutlu

KOCAELİ °C, 2°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor.

Ege

Çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Aydın çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, -4°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ °C, 3°CÇok bulutlu

İZMİR °C, 6°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

MANİSA °C, 4°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

Akdeniz

Çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı ile Kahramanmaraş'ın güneybatı ve doğu kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerde kuzeyli, İskenderun Körfezi ve çevresinde güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°CÇok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ANTALYA °C, 10°CÇok bulutlu

HATAY °C, 11°CÇok bulutlu, kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, -1°CÇok bulutlu

İç Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 0°CÇok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, -2°CÇok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

KAYSERİ °C, -1°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KIRŞEHİR °C, 0°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

Batı Karadeniz

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, -3°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DÜZCE °C, 1°CÇok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere, aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU °C, -2°CÇok bulutlu, kuzey kesimleri yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 2°CÇok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

Orta ve Doğu Karadeniz

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE °C, 4°CÇok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

SAMSUN °C, 4°CÇok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

TOKAT °C, 1°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

TRABZON °C, 5°CÇok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

Doğu Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Van'ının güney çevrelerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, -1°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 2°CÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 6°CÇok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN °C, 4°CÇok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yüksek kesimleri ile güney çevreleri yer yer yoğun kar yağışlı

Güneydoğu Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Siirt ve Adıyaman çevreleri ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 9°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 5°CÇok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 6°CÇok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 9°CÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal