Tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu: Emine Bulut'un katili Fedai Varan'ın müebbet hapsi onandı!

Eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının yanı başında boğazından bıçaklayarak öldüren katil Fedai Varan’ın müebbet hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

16.05.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-15:17) Tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu: Emine Bulut'un katili Fedai Varan'ın müebbet hapsi onandı!

Daire, 18 Ağustos 2019 tarihinde Kırıkkale'de eski eşini öldürmesi nedeniyle Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan ve 21 Ekim 2019 tarihinde "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası alınarak mahkum edilen Varan hakkındaki davanın temyiz süreci sona erdi.

Haksız tahrik ve takdir indirimi isteğiyle bir itiraz yapılsa da Daire bu itirazı reddetti. Ardından, yerel mahkemenin Varan hakkında vermiş olduğu hükmü de onadı.

Ne olmuştu?

Kırıkkale'de 2019 yılında eski eşi Fedai Varan, bir lokantada eşi Emine Bulut’u boğazından bıçaklamıştı. 10 yaşındaki kızının yanında gerçekleşen olayın ardından Bulut, Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılsa da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata veda etmişti Katil Fedai Varan, olay yerinden kaçsa da Bahşılı ilçesinin girişinde emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınarak tutuklanmasına karar verilmişti. 

emine bulut

Sonrasında olaya dair kayda alınan görüntülerin sosyal medyada yankı bulmasıyla beraber birçok sanatçı, siyasetçi ve kadın sivil toplum örgütleriyle milyonlarca insan söz konusu cinayete büyük tepki göstermiş, ülkenin farklı noktalarında çeşitli protestolar ve basın açıklamaları gerçekleştirilmişti.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 5 gün içerisinde sona gelinmiş ve iddianame hazırlanmıştı. Sanık Fedai Varan yargı karşısına çıkmış ve müebbet hapis cezasına mahkum olmuştu.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal