15.09.2020-16:46 (Son Güncelleme:16.04.2022-15:04)


1

Tantra öğretisinde tıbbi seksoloji açısından çok önemli bir gerçek var. bu öğretide kadın-erkek eşit hatta kadın erkeğe göre yönetici ve daha üst bir konumda bulunuyor.



2

Tantra gibi kadim kültürlerde kadın hep 'tanrıça' olarak görülmüştür. bu nedenle kadının cinsel gücü daha fazladır. Kadının doğadaki rolünün gücü bu felsefe aktarılmıştır. Doğanın devamı için kadın şarttır. Bu yüzden kadın hazzın en büyüğüne sahip olmalıdır.



3

Tantra'da cinsellik apar topar yaşanan bir olay değil. Aslında Tantra tamamen bir iletişim ve enerjinin nakledilmesi olayıdır. Bu iletişim şekliyle kişi kendini açarak, hiçbir şey beklemeden, belirli noktalara dokunarak ve masajlarla, kendindeki enerjiyi karşı tarafa yansıtmaya çalışıyor ve eşi de buna karşılık veriyor yani tantra iki kişi arasındaki enerji alışverişine dönüşüyor.



4

Günümüzde cinsel birleşmeler, sanki mücadele veren iki düşman gibi yaşanırken, tantra'da adeta dans eder gibi bir ahenk ve tensel 'bir olma' hali ile gerçekleşiyor.



5

Tantra öğretisinde telaş yoktur, hedef yoktur. Bu anlamda birleşme hedefi de yoktur ama sonuçta oraya giderse, gidecektir. Ancak burada kişinin korkulardan, tabulardan, kıskançlıktan kendini arındırması, kendi doğasına dönmesi gerekiyor.



6

Bu felsefede binlerce yıl yaşayan bir öğreti ve bu öğretide esaslar, ustadan çırağa ağızdan kulağa şeklinde devam ediyor. Bu yüzden bu felsefeyi öğrenmek kolay olmuyor. Gizemli bazı yönleri var, öğretiler bunlara saygı duyacak ve felsefeyi algılayabilecek kapasitede olan insanlara, usta tarafından öğretiliyor.



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR