Tüketiciler Sağlıklı Yaşam İçin 'Organik ve Katkısız Ürün' Arıyor

Türkiye'deki tüketiciler, satın alma kararlarını alırken en fazla ürünlerin organik olup olmadığına ve yapay maddeler içerip içermediğine dikkat ediyor.

25.03.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-11:40) Tüketiciler Sağlıklı Yaşam İçin 'Organik ve Katkısız Ürün' Arıyor

Türkiye'deki tüketiciler, satın alma kararlarını alırken en fazla ürünlerin organik olup olmadığına ve yapay maddeler içerip içermediğine dikkat ediyor.

GfK araştırma şirketi, covid-19 salgınının etkisinin hissedildiği bu dönemde, 31 ülkede 15 yaş ve üzeri "orta-üst segment" olarak belirtilen tüketicilerin değerlendirmeleri ışığında "Consumer Life 2019" raporunu düzenledi.

Raporun Türkiye'ye ilgili bölümüne bakıldığında, tüketicilerin % 82'si fiziksel ve zihinsel olarak formda kalmak için çabalamanın ciddi olduğunu belirtiliyor.

Ülkede neredeyse her 3 kişiden birisi (% 31) formda kalmak için haftalık egzersiz yapıyor.

Akıllı saat kullandığını ifade edilen %e 41'i, bu cihazları sağlıklarını takip etmek amaçlı taktıklarını belirtti.

SAĞLIKLI YAŞAM ÜRÜN VE HİZMETLERİNE BÜYÜK İLGİ

Araştırmaya katılanların % 74'ü sağlıklı bir hayat biçiminin öneminin altını çizerken, bunu sürdürmeye yarayacak ürün veya hizmetleri izlediğini bildirdi.

Bahsedilen katılımcıların % 65'i kirlenmiş yiyecek ve içecek yüzünden hastalanmaktan endişelendiğini ifade etti.

Tüketilen ürünlerde satın alma kararlarında etkili olan özellikler sorulduğunda, her 3 kişiden 2'si alacağı ürünün organik olmasına, % 54'ü de yapay içerik maddelerinden arındırılıp arındırılmadığına dikkat ettiğini belirtti.

"KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA DUYARLI"

Tüketicilerin büyük çoğunluğu doğanın korunmasına yardımcı olmanın önemli olduğunu ifade ederken, orta-üst segment gelir grubundaki kişilerde bunu belirten oranı % 86'yı buldu.

Araştırmaya katılım sağlayanlar arasında çevre dostu olmayan bir şey yaptığında kendisini suçlu hissedenlerin oranı % 70 olarak görülürken, kadınların erkeklere kıyasla daha duyarlı olduğu ve doğayı önemsediği tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal