TÜİK Şubat ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Enflasyon rakamları belli oldu mu? İşte enflasyon beklentisi

Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer aldı. Yılın üçüncü ayının başlamasıyla birlikte Şubat ayı enflasyon oranı ve farkı araştırılıyor.

01.03.2022-11:17 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-11:17) TÜİK Şubat ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Enflasyon rakamları belli oldu mu? İşte enflasyon beklentisi

Mart ayının başlamasıyla birlikte şubat ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. Her ayın ilk günlerinde belli olan enflasyon rakamları hakkında "Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki şubat ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, enflasyon farkı ne olacak? Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer aldı. Yılın üçüncü ayının başlamasıyla birlikte Şubat ayı enflasyon oranı ve farkı araştırılıyor. 

Şubat enflasyon rakamları belli oldu mu? 

Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon rakamları her ayın ilk günlerinde açıklanmaktadır. Şubat ayına ait enflasyon rakamları ise 3 Mart tarihinde saat 10.00'da açıklanacak. 

Şubat Ayı Enflasyon Oranı

2022 Şubat ayı enflasyon beklentisi nedir? 

PPK toplantısı özetine göre, 2022 Şubat ayı enflasyon beklentisi belirtildi. Piyasa Katılımcıları Anketi şubat ayı sonuçlarına göre cari yıl sonu enflasyon beklentisi 4,31 puan artışla %34,06'ya yükselirken, gelecek on iki aya ilişkin enflasyon beklentisi 0,54 puan düşüşle %24,83'e gerilemiştir. 

Öte yandan uzun vadeli enflasyon beklentilerindeki yukarı yönlü güncellemeler şubat ayında da devam etmiş ve gelecek beş yıla ilişkin enflasyon beklentisi 0,13 puan artışla yüzde 9,05'e yükselmiştir" ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal