Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Enflasyon Mesajı: Faiz, Döviz ve Enflasyon Prangalarını Kıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engelli Vatandaşlarımızın Kamu Kuruluşlarına Yerleştirilmesi Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

17.02.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-15:41)

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Engelli Vatandaşlarımızın Kamu Kuruluşlarına Yerleştirilmesi Töreni programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntılardan kurtaracağız. Büyük Türkiye'nin inşası için hazırladığımız programı adım adım uygulamaya koyuyoruz. Faiz, döviz ve enflasyon prangalarını kıracağız’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelli Vatandaşlarımızın Kamu Kuruluşlarına Yerleştirilmesi Töreni programında kamudaki engelli personel sayısının 66 bine ulaşacağını dile getirerek şunları kaydetti; ‘Bugün atamasını yapacağımız 2927 engelli kardeşimize işlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Kamudaki engelli memur sayımız 66 bine ulaşmış oluyor. Göreve geldiğimizde kamuda sadece 5 bin 777 engelli memur vardı. Kamudaki engelli işçi sayısı da bu süreçte 127 bine yaklaştı. Son 9 yılda kamuda istihdam edilen sayısı 192 bin sınırına dayandı. 


65 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ 

Engelli Kamu Personeli Seçme sınavına başvuru ücretini kaldırarak memur olmak isteyen engelli kardeşlerimizi de bu dertten kurtardık. Artık her vatandaşımız gibi engelli vatandaşlarımız da iş hayatında yerlerini alabilmekte oldukça iyi konumlara gelebilmektedir. 3 bin 200 engelli kardeşimize kendi işini kurması için 65 bin liraya kadar hibe desteği verildi. Geçmişte yaşadığımız pek çok sıkıntı gibi engelli vatandaşlarımızın hangi zorluklar içinde hayatını sürdürdüğünü de çabuk unuttu. Kilitli kapı ardından yaşamaya mahkum edilmiş engelliler vardı. Zincirle, iple bir yere bağlanıp kendi evinin içinde dahi hayata karışmasına izin verilmeyen engelliler vardı. 

EVDE BAKIM YARDIMI ALAN ENGELLİ SAYISI 535 BİN 700’E ULAŞTI

Engelli bireylerin aileleri üzerinden maddi yükleri kaldıracak tedbirler alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Zorlanan ailelerin engelli bireylerin yükü altında ezildiği dönemler yaşadık. Göreve geldiğimizde engellilerimizi de dertlerin içinde bulduk. Hemen işe koyulduk. Engelli bireylerin aileleri üzerindeki maddi yüklerini kaldıracak tedbirler aldık. Evde bakım desteği, umut evleri gibi uygulamaları biz devreye aldık. Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle evde bakım yardımı alan engelli sayısı 535 bin 700'e ulaştı. Okullarda kaynaştırma eğitimi alan engelli öğrencisi sayısı 58 binden 320 bine çıktı’ dedi. 

VATANDAŞLARIMIZI BUGÜNKÜ SIKINTILARIN PENÇESİNDEN KURTARACAĞIZ

Engelli Vatandaşlarımızın Kamu Kuruluşlarına Yerleştirilmesi Töreni programında, vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden kurtaracağız diyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi; ‘Ülkelerin ve milletlerin tarihlerinde onların asırlık yürüyüşlerine istikamet veren dönüm noktaları vardır. Anadolu'da bu şekilde pek çok dönüm noktası yaşadık. Yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içindeyiz. Dünyanın dengeleri, küresel sağlık krizi ve onun açığa çıkardığı ekonomik sarsıntılarla bozulurken Türkiye yaptığı hazırlıkların karşılığını alıyor. Elbette bizim de yaşadığımız sıkıntılar var. Vesayetten darbelere, terörden ekonomik tuzaklara kadar nice sınavları göğüslemiş ülke olarak bu sıkıntıların üzerinden de geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden de Allah'ın izniyle kurtaracağız.’

FAİZ, DÖVİZ KURU, ENFLASYON PRANGASINI DA PARÇALAYIP ATACAĞIZ

Açıklamalarında istihdamı güçlendirmek adına adımlar atıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefiyle hazırladığımız programımızı adım adım uyguluyoruz. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız. Dikkat ederseniz artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi enflasyonu tek haneli rakamlara indirme var. Ekonomi programımızın birinci amacı insanlarımızı işsiz, aşsız, gelirsiz bırakmamaktır. Yani istihdamı güçlendirmektir.

TÜRKİYE EKONOMİDE TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNE GİRMEKTEDİR

Salgın döneminde 3 milyon artı istihdam sağladık. Toplam istihdamı tarihimizde ilk defa 30 milyonun üzerine çıkardık. Sanayi, üretim ve lojistik tarafında işler zaten yolunda gidiyor. Baharla birlikte turizm ve işaat sezonunun artmasıyla istihdam oranı hızla artmaya devam edecektir. Sürekli felaket senaryosu yazarak karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın. Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz ayları ile birlikte bu tablonun olumlu etkilerini görmeye başlayacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal