TÜGVA binasına bombalı saldırıda bulundu! O kadın terörist kıskıvrak yakalandı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Binası'na bomba yerleştiren ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonuyla kısa bir sürede yakalanan kadın terörist B.Y.'nin yakalanma esnasındaki görüntüleri de ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

27.04.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-10:04)

İstanbul'un Gaziosmanpaşa İlçesin'deki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Temsilciliği Binası'na 21 Nisan Perşembe sabahı saat 05.46'da El Yapımı Patlayıcı (EYP) yerleştiren 27 yaşındaki B.Y., İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün titiz ve başarılı çalışmasıyla çok kısa bir süre içerisinde yakalandı. Teröristin yakalandığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ''21 Nisan günü saat 05.46'da İstanbul Gaziosmanpaşa TÜGVA Temsilciliği Binası önüne el yapımı patlayıcı bırakan terörist B.Y., İstanbul Polisi'nin başarılı operasyonu ile birlikte yakalandı. Polis Teşkilatımıza ve Emniyet İstihbarat Birimlerimize tebrikler'' şeklinde konuştu. 


Cep telefonunu almamış 

Binlerce kamera görüntüsü izlenerek teröristin açık kimliğini hızlı bir şekilde tespit eden İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başarılı operasyonuna ilişkin yeni gelişmelere ulaşıldı. Ulaşılan bilgilere yönelik, bölücü terör örgütü PKK'nın Uyuyan Hücresi'ne mensup olan geçmişte belirli bir suç kaydı bulunmayan kadın terörist B.Y., cep telefonunun Tuzla'da kaldığı evde bıraktığını ve bombayı yerleştirmeye gittiğinde ise cep telefonunu yanına almadı. B.Y., bombayı yerleştirip ardından kaçarken polislere takılmamak için üç kere kıyafetlerini değiştirdi. 


İzini kaybettirmek için sürekli araç değiştirdi

Gaziosmanpaşa'dan Edirnekapı'ya doğru gelen, sonrasında Halkalı'ya ve daha sonra Pendik İlçesi'ne doğru geçen B.Y. en son Tuzla'daki evine gitti. Kaçarken girdiği dükkanlardan kendisine kıyafet satın aldı. Gaziosmanpaşa İlçesi'nden Edirnekapı'ya çarşaf giyip geldi ve burada kıyafetlerini değiştirdi. Pendik'e başörtülü, Tuzla'ya ise daha farklı kıyafetlerle geldi. Metrobüs, minibüs, otobüs ve taksi kullanıp izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri'nin tam tamına dört gün süren titiz çalışmalarıyla uyguladığı tüm planı deşifre etti. Kullandığı İstanbul Kart ile kaçış güzergahları tespit edildi.

Düzenek oda parfümüyle hazırlanmış 

Pendik'te gözaltına alınan B.Y.'nin evinde bir USB Bellek, zarfın içinde de dövizler bulundu. 3'ü Tuzla, 1'i Beykoz, 1'i Küçükçekmece'de toplam beş adrese düzenlenmiş olan operasyonda yapılan aramalarda B.Y.'nin olayın ardından kaçarken giydiği kıyafetler de ortaya çıktı.

Olaya ilişkin 1 kişi daha gözaltına alındı

B.Y. ile irtibatı olan K.Ç. isimli bir kişi daha düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Paralar, zarf ve USB Bellek en ince ayrıntısına kadar incelemeye alındı. B.Y.'nin yerleştirdiği ''Zaman Ayarlı Boru Tipi'' bombanın ''Kara Barut'' kullanarak hazırlandığı ve zaman ayarlayıcı olarak oda parfümü düzeneği kullanıldığı belirlendi. Sürekli farklı kıyafetler giyip kaçmaya devam ettiği görüntülerinin ardından yakalanma esnasındaki görüntüleri de ortaya çıktı. B.Y.'nin sorgusu İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam etmektedir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal