Batı iki yüzlülüğüne devam ediyor: Assange için susan tüm dünya Osman Kavala için adeta seferber oldu!

Batı her zamanki iki yüzlülüğünden vaz geçmiyor. ABD’nin kirli çamaşırlarını meydana çıkaran Assange’ın 3 senedir tutuklu yargılanmasına ses çıkarılmazken konu Kavala’ya geldiğinde “Serbest bırakın”, “Endişeliyiz” ifadeleri her yerde cereyan etti.

27.04.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-09:58) Batı iki yüzlülüğüne devam ediyor: Assange için susan tüm dünya Osman Kavala için adeta seferber oldu!

15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada çıkan karar dış basında da büyük yer kapladı. Davanın sanıkları arasında bulunan Osman Kavala'nın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, her fırsatta Türkiye'yi hedef gösteren Batı medyası ve Batılı siyasiler için adeta bir fırsat oldu. Öyle ki bazı siyasi isimler karar sebebiyle Türkiye'ye tehditler savurdu.

Muhalefet ve Soros aracılığıyla Türkiye'ye mesaj vermeye çalıştığını açıkça söylemekten çekinmeyen ABD yönetimi, yargılamanın adil olmadığını ifade edip “Türkiye'yi Kavala'yı serbest bırakmaya davet ediyoruz" şeklinde bir açıklamada bulundu. Osman Kavala hakkında verilen karara en yüksek ses ise Almanya’dan çıktı.

Avrupa'dan birçok isim açıklama yaptı

Gezi'ye direkt olarak destekte bulunan Yeşiller Partisi Eski Eşbaşkanı ve şu anki koalisyon hükümetinde Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth, Kavala'nın suçsuz olduğunu ve hemen serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Batı iki yüzlülüğüne devam ediyor: Assange için susan tüm dünya Osman Kavala için adeta seferber oldu!

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AB-Türkiye Parlamento Delegasyonu Başkanı Sergey Lagodinsky, Türkiye düşmanlığıyla adından söz ettiren Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri, Uluslararası Af Örgütü Avrupa bölgesel ofisi direktörü Nils Muznieks, İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye Temsilcisi Emma Sinclair- Webb de art arda açıklamalarda bulunarak Türkiye'ye adeta ders vermeye çalıştı.

Geçtiğimiz Ekim ayında ABD, Fransa ve Almanya’nın da içerisinde bulunduğu 10 ülkenin Osman Kavala hakkında yaptığı açıklamalar diplomaside bir krizi beraberinde getirmişti. 

Kalkışmanın finansörü

Söz konusu isim Osman Kavala, 1 Kasım 2017'de tutuklandı. 4.5 yıl devam eden yargılamadan sonra "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Tutuksuz bulunan diğer 7 sanığa ise söz konusu suça yardım etmekten 18 sene hapis cezası verildiği açıklandı. Dışarıdan bakıldığında "iş insanı" olan Osman Kavala, farklı ülkelerde isyan ve yönetim değişikliklerinin finansörü konumunda bulunan Soros'un Türkiye'deki resmi temsilcisi olarak biliniyor.

Assange için çıtları çıkmadı

Yine Batı ülkeleri, Wikileaks'in kurucusu gazeteci Julian Assange davası döneminde hiç şimdiki gibi seslerini çıkarmamış adeta görmezden gelmişti. Birleşik Devletler, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, 2010 ve 2011 yıllarında binlerce gizli belgenin yayımlanması sebebiyle yakalama kararı çıkardı. Assange 2019 yılında Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'ne sığındı. 3 sene tutuklu olarak hayatına devam etti. İngiltere, ABD'ye iadesine karar verirken aynı zamanda 175 sene hapsi istendi. Tüm bunlar yaşanırken kimseden herhangi bir ses veya itiraz çıkmadı

Batı iki yüzlülüğüne devam ediyor: Assange için susan tüm dünya Osman Kavala için adeta seferber oldu!

Söz söylemeye hakları yok

CHP'Lİ Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Kavala özürdür. Erdoğan mahkum olacaktır. Ant olsun" ifadeleriyle yaptığı skandal açıklamalarına AK Parti'den çok net bir tepki geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mahkeme kararından sonra saygısızca tepkilere maruz kalındığını aktardı. Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, yargıya, hakimlere dil uzatanları, ant içenleri, tehdit eden herkesi kınıyorum. Ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin Türkiye'nin yargılaması ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Kendi işlerine baksınlar" yanıtını verdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Bu Türkiye'yi ve milli iradeyi tehdit etmektir. Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyyen mahkum olmuştur.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal