Trump'tan Kritik Rusya Yaptırımı!

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'de yer alan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığına bloke koydu.

21.08.2018-19:07 - (Son Güncelleme: 21.08.2018-19:01) Trump'tan Kritik Rusya Yaptırımı!

ABD'den Rusya'ya ilişkin yaptırımlar gün geçtikçe artıyor. ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye ilişkin yaptırımlarla bağlantılı bir şekilde 2 Rusya vatandaşına, 3 Rus şirkete ve 6 Rusya bayraklı gemiyi yaptırım listesine yazdı. Rusya'nın ABD'de yer alan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığına bloke koydu.

Slovakyalı bir firmanın da kabul edildiği yaptırımların, ABD'de kötücül siber çalışmalara karşı devam ettirilen program bünyesinde getirildiği debildirildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, Dive Techno Services şirketi ile bağlantısı olan Anton Nagibin ve Mariya Tsareva adlı şahıslar bulundu. Yaptırım listesine eklenen gemilerin de Gudzon ve Primorye denizcilik şirketlerine ait olduğu ifade edildi.

Bakanlık, yaptırım getirilen kişi ve kuruluşları, Kuzey Kore'ye yasadışı olarak petrol ürünleri sevkiyatı gerçekleştirdiğini belirtti. Yapılan bildiride, ‘Bu adım 2 şirket, 6 gemiye karşı atılmış ve BMGK tarafından yasaklandığı üzere Kuzey Kore bayraklı gemilere, başka gemiler aracılığıyla rafine petrol ürünü sevkiyatı işine müdahil olan kişileri hedef almaktadır’ açıklamaları yapıldı.

Rusya'nın bu tarz "kötücül eylemler" yaptığı öne sürülen bildiride, Moskova'ya karşı yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı.Yaptırım getirilen gemilerin adları da Neptun, Bella, Bogatyr, Partizan, Patriot ve Sevastopol olarak belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal