Bir Döneme Damga Vuran Kofi Annan Hayatını Kaybetti!

Bir döneme damga vuran Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan, 80 yaşında hayatını kaybetti. Annan, Kıbrıs sorunu ile alakalı sunduğu "Annan Planı" ile de tanınıyordu.

18.08.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 18.08.2018-13:24)

Türkiye'nin Kıbrıs krizi ile yakından tanıdığı ve bir sembol haline dönüşen Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Kofi Annan 80 yaşında hastanede yaşamını yitirdi.

KIBRIS SORUNUYLA TÜRKİYE YAKINDAN TANIDI

Kofi Annan 2003 senesinde Kıbrıs Sorunu'na yeni çözümler teklif etmesi ve adada gerçekleştirilen referanduma liderlik etmesine karşın, Kıbrıs Rum tarafının verdiği hayır oyundan sorumlu tutmakta etkisiz oldu.

IRAK KRİZİNDE HEDEF OLDU

Gene 2003 senesinde ABD'nin Irak'a yaptığı müdahele esnasında Kofi Annan'ın önderliğindeki Birleşmiş Milletler'in devre dışı kalarak ABD'nin güdümünde hareket etmesi Kofi Annan'ın eleştirildiği kritik aşamalardır.

"ANNAN PLANI" TUTMADI

2006 senesinde, siyasi kurumlara verdiği "Annan Planı" ile Kıbrıs'ta bir barış sağlamaya uğraşmış, bu plan Kıbrıs Türkleri tarafının referandumda kabul etmesine karşın Kıbrıs Rumlarının referandumda hayır vermesi ardından yürürlüğe girmemiştir.

SURİYE TEMSİLCİLİĞİ YAPTI

2 Ağustos 2012 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kofi Annan'ın Suriye özel temsilciliği vazifesini bıraktığını duyurdu.

KOFI ANNAN KİMDİR?

Kofi Annan, 8 Nisan 1938 tarihinde Gana'nın Kumasi kentinde dünyaya geldi. Eğitimini Amerika Birleşik Devletleri ve İsviçre'de bitirdi. Bunun haricinde İngilizce ile Fransızca dilerini de öğrendi.

Daha sonra Birleşmiş Milletler'de görev yapmaya başladı. 13 Aralık 1996'da Birleşmiş Milletler'in yedinci genel sekreteri olarak göreve başladı. 2001'de de Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Annan 10 senelik hizmetinin sonrasında 1 Ocak 2007'de vazifesini Güney Koreli Ban Ki-Moon'a devretmiştir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal