ABD Basınından PKK'lı Teröriste Övgü Dolu Sözler

ABD medyasından skandal bir haber geldi. TSK'nın yaptığı operasyonda öldürülen PKK'lı terörist için "Kahraman" ifadesi kullanıldı.

18.08.2018-12:21 - (Son Güncelleme: 18.08.2018-12:29)

Türk Hava Kuvvetleri önceki gün Kuzey Irak'a bir hava saldırısı yaptı. Yapılan başarılı hava saldırısıyla beraber PKK'nın önemli kişileri de etkisiz hale getirildi. Bunların başında ise "Mam Zeki Şengali" takma isimli İsmail Özden vardı.

ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarından New York Times, kırmızı listede aranan PKK'nın yönetici kadrosundan İsmail Özden'i manşetine taşıdı, hakkında 'kahramandı' kelimesini kullandı.

NEW YORK TİMES TERÖRİSTİ 'KAHRAMAN' İLAN ETTİ

Kırmızı listede aranan terör örgütünün yönetici kadrosundan İsmail Özden için, ABD'li gazete New York Times övgüler yağdırdı. New York Times, terör örgütlerini finanse eden ABD idaresine paralel olarak örgüt idarecilerini överken, terörist için 'kahramandı' kelimesini kullanması da gözlerden kaçmadı.

New York Times haberde, " Türkiye, Irak'a yaptığı hava harekatında PKK'lı lideri öldürdü. Fakat bu Kürt militan; DEAŞ tarafından tehdit edilen Kuzey Irak'taki Yezidiler için bir kahramandı, çünkü onlara destek vermişti" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times'ta yer alan bir habere tepki koyarak "Bu gazetecilik olamaz. Bu, New York Times tarafından PKK terörizmini meşrulaştırmak ve örtbas etmek için açıkça bir kalkışma." değerlendirmesini yaptı.

Sözcü Kalın, "Aynı mantıkla, (Usame) Bin Ladin kimilerine göre kahraman mıydı? (Dragomir) Milosevic ve (Ratko) Mladic'i de bazı insanlara kahraman diye isimlendirir misiniz?" değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal