Trump'ın, Salgına Yakalanmadan Katıldığı Kalabalık Toplantılar

ABD Başkanı Donald Trump, sırasıyla Beyaz Saray ile Minnesota'da hem toplantıya hem de mitinge katıldı. Faaliyetlere katılan kişilerin pandemi önlemlerine uymadığı görüldü.

04.10.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 04.10.2020-14:06) Trump'ın, Salgına Yakalanmadan Katıldığı Kalabalık Toplantılar

Trump, 2 Ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden eşi Melania Trump ile kendisinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirdi.

Gelişmenin akabinden ABD basını, Donald Trump'ı pandemiyi ciddiye almamakla ve maske takmamakla eleştirdi.

ABD Başkanı'nın koronavirüs testinin pozitif sonuç vermesinin akabinden dikkatler, ABD Başkanı'nın gerçekleştirdiği son kalabalık mitinge ile toplantı döndü.

BEYAZ SARAY'DA SALGINA DAVETİYE ÇIKARAN GÖRÜŞME

26 Eylül tarihinde Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde hemen hemen 150 kişinin yer aldığı toplantıda, Yüksek Mahkeme yargıcı adaylığına yedinci Bölge Temyiz Mahkemesi Yargıcı Amy Coney Barrett'i gösterdiğini açıkladı.

Fiziki mesafe ile maske kuralına riayet etmediği görülen toplantıda koronavirüs salgınının yayılmış olma ihtimali değerlendiriliyor. 

MINNESOTA'DA ÖNLEMSİZ MİTİNG

30 Eylül tarihinde de ABD Başkanı Donald Trump, Minnesota'da seçim kampanyasına katılım sağladı. Washington Post'un paylaştığı karede, Trump'ı dinlemek için bir araya gelen kalabalığın fizik mesafe kuralına riayet etmediği ve maske takmadığı anlar görüldü.

TRUMP'IN ÇEVRESİNDE KORONAVİRÜSWE YAKALANANLAR

Donald Trump ile eşi Melani Trump'ın yanında, Trump'ın çevresindeki isimlerden olan danışmanı Hope Hicks, Cumhuriyetçi Senatörler Mike Lee ve Thom Tillis, eski ABD Başkanı Danışmanı Kellyanne Conway, Cumhuriyetçi Ulusal Komite Başkanı Ronna McDaniel, Kampanya Danışmanı ve idarecileri Chris Christie ile Bill Stepien ile Notre Dame Üniversitesi Başkanı John Jenkins koronavirüs salgınına yakalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal