Trump’ın gizli ses kaydı ortaya çıktı: Erdoğan’la ilgili öyle şeyler söylemiş ki…

Eski ABD başkanı Donald Trump’ın evinde yapılan aramada ortaya çıkan ses kaydı, basına sızdırıldı. Trump’ın devlet liderleri hakkında söyledikleri ise dikkat çekti. İşte detaylar…

19.10.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 19.10.2022-15:06)

ABD başkanı olduğu dönemde verdiği bir röportajın ses kayıtlarını saklayan Trump, sözleri ile dikkat çekti. Evinde yapılan aramada birçok gizli belgeye ulaşılan Trump’ın birde eski bir ses kaydı ele geçirilmişti. Ses kaydında Trump’ın devlet liderleri, özelliklede Erdoğan hakkında söyledikleri dikkat çekti. 

Trump’ın ses kaydı ortaya çıktı

ABD'li gazeteci Bob Woodward, 2020'de yılında röportaj yapan ABD Başkanı Donald Trump, ses kayıtları ilk defa ortaya çıktı. 

"The Trump Tapes (Trump Kayıtları)" olarak lanse edilen 8 saatlik ses kayıtlarında Trump; Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve kısa bir yerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsediyor.

"Putin'i seviyorum"

Seneler sonra ortaya çıkan ses kaydında Kuzey ve Güney Kore hakkında değerlendirmelerde bulunan Trump, Putin hakkında; "Putin'i seviyorum. İlişkimiz iyi. Rusya'yla iyi geçinmek kötü bir şey değil, tamam mı?" diyor.

"Erdoğan" hakkında ki sözleri dikkat çekti

2020  yılının ocak ayında yapılan röportajın ses kayıtlarında Trump’ın Başkan Erdoğan hakkında söyledikleri de dikkat çekici. Trump; "Belki de öyle olmaması gerekiyor ama ben Erdoğan'la iyi anlaşıyorum. Çünkü, herkes O'nun için 'Ne korkunç bir adam' diyor. Fakat biliyorsun benim için iyi gidiyor" demiş.

Ne kadar kaba ve sert olursam o kadar iyi..

Trump'ın ses kaydının devamında, "Çok komik. Biliyor musun, sahip olduğum ilişkiler ne kadar sert ve kaba olursa, onlarla o kadar iyi anlaşıyorum. Bir gün bana bunu açıklarsın, tamam mı? Belki bu kötü bir şey değildir. Kolay olanları o kadar sevmiyorumdur ya da o kadar iyi anlaşmıyorumdur" yorumunu yapıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal