FBI’ın operasyon düzenlediği Trump’ın evinden gizli belgeler çıktı: Sadece CIA ve FBI Başkanı görebiliyor

Geçtiğimiz haftalar eski ABD Başkanı Trump’ın evine FBI ekipleri operasyon düzenlemişti. Eski başkanın evinden çıkan gizli nükleer belgeler ise dünya gündemini karıştırdı. İşte detaylar…

07.09.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 07.09.2022-17:51) FBI’ın operasyon düzenlediği Trump’ın evinden gizli belgeler çıktı: Sadece CIA ve FBI Başkanı görebiliyor

Ağustos ayının başlarında eski ABD Başkanı Donald Trump’ın evine düzenlene operasyonda ele geçirilen belgelerin, yabancı ülkelere ait nükleer silahlar hakkında gizli bilgiler ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklama, FBI’ın yaptığı arama sonrası Trump’ın evinden çok sayıda gizli belge çıktığı belirtildi. 

Trump’ın evinden gizli belgeler çıktı

ABD’de basınında yer alan habere göre, eski başkan Trump'ın evinde bulunan belgelerin ancak üst düzey hükümet yetkililerinin dışarı çıkarmadan yerinde inceleyebileceği belirtildi. Nükleer belgelerin son derecede önemli olduğu ve birçok ülkeye ait bilgilerin bulunduğu ifade edildi. Trump'ın diğer evlerinde de binlerce bu tarz bilginin olduğu belge olması hakkında endişe duyuyor.

Trump'ın evinden çıkan belegeler

Gizli belgelere sadece üst düzey yöneticiler bakabiliyor

Trump’ın evinde yapılan operasyon sonrasında ele geçirilen 184 gizli belgenin, 25’inin çok gizli olduğu belirtilerek bu belgelere erişim izni sadece FBI, CIA ve Pentagon'daki üst düzey yetkililere verildiği belirtildi. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal