Trump Suudi Arabistan'dan Yardım İstedi!

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında ABD'de gerçekleşecek Kongre ara seçimleri öncesinde Suriye'de bulunan ABD güçlerinin geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

05.04.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-11:32) Trump Suudi Arabistan'dan Yardım İstedi!

Amerikan medyası, isminin belirtilmesini istemeyen üst makam Beyaz Saray idarecilerine dayandırdığı haberde, Trump'ın ABD güçlerini Suriye'den 6 ay içinde çıkarmak istediğini öne sürdü.

Yayınlanan haberde ilgili idareciler, ABD Başkanı'nın geri çekilme hakkında daha resmi bir açıklama yapmadığını ve kamuya açık bir çekilme takvimi belirtmediğini fakat güçlerin Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek Kongre ara seçimlerinden önce ABD'ye dönmesini istediğini belirtti.

İsmini vermek istemeyen idareciler, Trump'ın Suriye'nin tekrar inşa dönemi için Suudi Arabistan'dan 4 milyar dolarlık katkı istediğini ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği telefon konuşmasında Suudi kralın bu isteğe olumlu yaklaştığını ifade etti.

Söz konusu haber hakkında ABD ve Suudi yönetiminden henüz resmi bir açıklama olmazken, idareciler, ‘4 milyar dolarlık katkı hakkında anlaşma sağlandı’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal