İlham Aliyev Açtı Ağzını Yumdu Gözünü!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bağlantısızlar Hareketi Ara Dönem Bakanlar Konferansında, Ermenistan'ı hedefe aldı ve işgalci olarak nitelendirdi.

05.04.2018-11:15 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-11:26) İlham Aliyev Açtı Ağzını Yumdu Gözünü!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si Ermenistan tarafından işgal edildi. Bir milyon Azerbaycan vatandaşları topraklarını terk etmek mecburiyetinde bırakıldı." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgali bitmedikçe bölgeye sulhun gelmeyeceğini belirtti.

Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Ara Dönem Bakanlar Konferansı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Aliyev, Bakü Kongre Merkezi'nde ki konferansta yaptığı konuşmada NAM'ın insani değerleri özendirdiğini, uluslararası sulhun, huzurun ve güvenliğin temin edilmesinde aktif rol oynadığını belirtti.

Ermenistan-Azerbaycan geriliminden ve Dağlık Karabağ meselesinden bahseden Aliyev, "Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si Ermenistan tarafından işgal edildi. Bir milyon Azerbaycan vatandaşları topraklarını terk etmek zorunda bırakıldı. Hocalı katliamında 106 kadın, 63 çocuk ve 70 yaşlının da aralarında bulunduğu 613 Azerbaycanlı vahşice katledildi. Bu barbarlıktır ve insanlık suçudur. İşgal halen devam ediyor. Uluslararası kuruluşların kararlarına rağmen Ermenistan işgalini devam ettiriyor. İşgal sona ermedikçe bölgeye sulh gelmeyecektir." dedi.

Ermenistan’ın etnik temizlik yaptığını vurgulayan Aliyev, biz kardeşlikten, barıştan ve insanlıktan yanayız şeklinde konuşarak konuşmasını sonlandırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal