Pentagon'dan İncirlik ve Münbiç Açıklaması

Pentagon Sözcüsü Pahon, ABD’nin Münbiç’te kurduğu 2 yeni üs hakkında çıkan haberleri yalanlamadı.

05.04.2018-10:09 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-10:03) Pentagon'dan İncirlik ve Münbiç Açıklaması

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD’nin Münbiç’te kurduğu 2 yeni üs ile ilgili çıkan haberler ile İncirlik’teki silah depolarının boşaltıldığı haberleri gazeteci Nalan Koçak tarafından incelendi. ‘Yeni üs’lerin kurulduğunun aksini söylemeyen Pahon, İncirlik hakkında çıkan haberler içinse ‘Müttefikler arasındaki güvensizliği yükseltmeye ilişkin girişimler’ olarak değerlendirdi.

Pahon, Trump’ın ‘çekilme’ye ilişkin yaptığı açıklamalar hakkında ‘Başkanın verdiği DEAŞ’ı yenme görevi için uğraşıyoruz. Fakat sahadaki olaylara bağlı olarak duruşumuzu gözden geçireceğiz’ şeklinde konuştu. Pahon, Münbiç’teki yeni üslere yönelik soruyu şu şekilde cevapladı: ‘Suriye’deki kuvvetlerimizin bulunduğu bölgeleri veya çalışmalarının detaylarını açıklayamam. Komutanlarımız görevlerini bitirmek ya da kendilerini korumak için insan veya kaynakların yerlerini değiştirme yetkisine mevcut. Bölgedeki kuvvetlerimizin büyüklüğündeki değişiklikler normal.’

Pentagon Sözcüsü, ‘İncirlik’te bulunan silah deposunun başka ülkeye sevk edildiği’ yönündeki haberlere sert çıkarak, ‘İncirlik Üssü’nü boşalttığımız iddialarının altı boş. Böyle iddialar, müttefikler arasındaki güvensizliği ve ayrılığı yükseltme girişimleri’ açıklamasında bulundu. İncirlik Üssü’ndeki ABD kuvvetlerinin bağlı olduğu Avrupa Kuvvetler Komutanlığı da çıkan haberleri yalanladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal