Trüf Mantarı Nedir? Nasıl Tüketilir?

Lezzeti, kokusu ve benzersiz aromasıyla çok eski zamanlardn beri tüketilen trüf mantarı kolay bulunmaması nedeniyle yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. Peki trüf mantarı nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Haberimizin detaylarında…

04.01.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-16:54)

Trüf mantarı; tadı, kokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinen ve sofrada yeri hep ayrıcalıklı olan bir mantardır. Yüksek yapılı ağaçların köküne bağlı simbiyotik olarak hayatını sürdürmektedir.

TRÜF MANTARI NASIL TÜKETİLİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Ceviz büyüklüğünde ve ortalama ağırlığı 100 gram olan trüf mantarlarının aroması, en yoğun tadını tazeyken sunar. Bu pahalı yiyeceği insanlar çoğunlukla evlerinde, omletin üzerine rendeleyerek kullanırlar. Yağın aromayı hapsetmesi nedeniyle genelde yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde de kullanılır. Bunun dışında farklı biçimlerde kesilerek, salatalarda, et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak da tüketilir. İçerdiği protein, mineral madde miktarı bakımından diğer mantarlara göre daha zengindir. Aynı zamanda tok tutma özelliği bulunur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal