Trileçe Tarifi

Trileçe tarifi çay saatleri için, misafirler için hazırlaması kolay, lezzetli tatlı tariflerinden biridir. Özellikle çayla birlikte çok lezzetli olan trileçe tarifi az malzeme ile kolayca ve kısa bir sürede yapılabilmektedir. Trileçe özellikle çocuklar tarafından da çok sevilmektedir.

16.07.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:54) Trileçe Tarifi

Trileçe tarifi için malzemeler:

Kekini hazırlamak için;

• 5 yumurta

• 1 su bardağı kadar toz şeker

• Yarım su bardağı ılık su

• Bir su bardağından biraz ayçiçeği yağı

• 2 su bardağı kadar un

• 1 paket vanilin

• 1 paket kabartma tozu

Şerbetini hazırlamak için

• 1 paket krema

• 5 bardak süt

• 1 çay bardağı toz şeker

Karamel sosunu hazırlamak için;

• 1 paket krema

• Yarım su bardağı toz şeker

• 2 tatlı kaşığı tereyağı

Trileçe Tarifinin Hazırlanışı;

1. Trileçe tarifine başlarken ilk önce kek yapmak için karıştırma kabı içine yumurtalar kırılarak şeker ile birlikte yumurtanın rengi açılıp köpürmeye başlayana kadar çırpılmalı.

2. Bundan sonrasında su, un, ayçiçeği yağı, abartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.

3. Kek hamuru iyice çırpılıp hazırlandıktan sonra dikdörtgen şeklinde olan büyük boy fırın kabına dökülür. Fırın kabının büyüklüğü 27 x 40 cm olanları idealdir. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsisi de olabilir.

4. Fırın sıcaklığı önceden 170 dereceye getirilir ve fırın ısındıktan sonra trileçe yarım saat kadar üzeri hafif kızarmaya başlayana kadar pişirilir.

5. Kekin fırında olduğu sırada karamel sos hazırlanmaya başlanabilir. Karamel sosu hazırlamaya küçük bir tencerenin içerisine şeker konarak başlanabilir.

6. Ocağın altı kısık olacak şekilde şeker eriyip karamel kıvamına gelene kadar uygun bir kaşıkla karıştırılır.

7. Şeker iyice karamel rengine dönüştüğü zaman şekerin üzerine tereyağı ilave edilir.

8. Sonrasında iyice çalkalanarak açılan krema kutusu açılarak tereyağ şeker karışımına ilave edilir. Bu esnada şeker sertleşse bile karıştırmaya devam edilmelidir. Şekerler iyice eriyip güzel bir kıvam alınana kadar karıştırmaya devam edilir. Güzel renkli bir kıvam alınınca ocaktan alınır ve soğuması için bir kenara ayrılır.

9. Bu sırada pişmiş olan kek fırından çıkartılır. İlk sıcaklığını atması için 10-15 dakika kadar dinlendirilir.

10. Kek dinlenmesi için bekletirken keki ıslatmak amacıyla kullanılacak olan şerbeti hazırlamak için genişçe bir kap içerisine şeker, süt ve krema paketi dökülür ve iyice karıştırılır. Şekerleri iyice eriyene kadar karıştırdıktan sonra şerbet hazır olacaktır.

11. Şerbet hazırlanırken ilk sıcaklığı çıkan keki üzerine, hazırlanan şerbet dökülmeden önce kekin şerbeti iyice çekebilmesi için kekin üzerine kürdan ile küçük delikler açılmalıdır.

12. Sütlü şerbetin hepsi kekin üzerine dökülmelidir. Sütlü şerbet iyice emilene kadar kek bir kenarda dinlendirilir.

13. Krem şanti, kutu üzerindeki tarife göre hazırlanmalıdır. Soğuyan kekin üzerine krem şanti de sürülür ve krem şantiden 2 kaşık ayrılır.

14. Son olarak karamel sos da tatlının üzerinde gezdirilir. Ayrılan krem şanti ile tatlının üzeri süslenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal