Trileçe tarifi : en güzel ve lezzetli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri ve tarifi

Balkanlardan gelen mutfakların vazgeçilmez tatlısı Trileçe tatlısı birçok kişinin ilk tercihi olmayı başardı. Sütlü ve hafif bir tatlı olması nedeniyle oldukça beğenilen bu tatlının birbirinden farklı çeşidi bulunmaktadır. En çok tercih edileni ise karamelli olanıdır. En güzel tirileçenin nasıl yapılacağını sizler için araştırdık. İşte en lezzetli trileçe tarifi…

25.04.2022-23:12 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-23:12) Trileçe tarifi : en güzel ve lezzetli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri ve tarifi

Bir süredir mutfaklarımızda yerini alan Trileçe tatlısı “ Üç Süt” anlamına gelmektedir. Sadece ülkemizde değil dünyada da oldukça beğenilen bu tatlı üç sütün karışımından yapılmaktadır. Manda, keçi ve inek sütü ile yapılan tatlı sofların baş tacı olmaktadır. Ana vatanı Güney Amerika ve Meksika olan bu tatlı en çok karamelli olarak yapılmaktadır. İşte bir yapanın bir daha vazgeçemediği lezzetli trileçe tarifi…

Trileçe için malzeme listesi

Keki için malzemeler:

1 su bardağı toz şeker

4 yumurta

1 su bardağı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için malzemeler:

3 su bardağı soğuk süt

200 ml krema

Yarım su bardağı toz şeker

Karamel sosu için malzemeler:

2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı

1 paket krema

5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

Vanilyalı dondurma

Bu tarif 8 kişi içindir. 3 dakikada hazırlanan tarifin pişme süresi ise 40 dakikadır.


TrTrileçe nasıl yapılır?

Beyazları ve sarısı ayrılan yumurtalar farklı kaplara koyalım

Yumurtanın akını tuz ile bembeyaz kar gibi olana kadar çırpalım. Daha sonra ayırdığımız yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpalım.

Yumurta sarısını karıştırdığımız kabın içerisine un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemine devam edelim.

Yumurta aklarını spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.

Hazırladığımız karışımı yağlanmış borcam ya da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim.

Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.

Kekin şerbeti için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alın ve süt iyice köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız şerbeti buzdolabına alıp soğumaya bırakın.

Karamel sosu için yapışmaz bir tavada şekeri eriyene kadar pişirin.

Daha sonra eriyen şekerin içerisine tereyağı ve kremayı ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın

Pişen kekimiz bira soğuduktan sonra üzerine kürdan ile delik açalım ve soğuyan şerbetimizi dökelim. Sosu tamamen çeken kekin üzerine daha sonra karamel sosumuzu dökelim

İsteyen kişiler trileçelerinin üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirler. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun.

Trileçe yapmanın püf noktaları nelerdir?

Trileçenin en önemli kısmı yaparken kullanılan süt çeşitleridir. Manda, keçi ve inek sütünü karıştırarak daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.

Eğer bu kadar çeşit sütünüz yoksa krema ile sütünüzü istenilen kıvama getirebilirsiniz.

Yağlı kağıdı bulunmayan kişiler tepsisini yağlayabilir ancak yağlı kağıt daha güzel kıvamda bir kek hamuruna ulaşmanızı sağlayacaktır.

Vaktiniz varsa, trileçeyi servis etmeden önce en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız karamel sosu, dinlendirme işleminden sonra ilave edin.

1 porsiyon trileçe kaç kaloridir?

Saydığımız malzemelerden oluşan bir trileçenin bir porsiyonu 165 kaloriye denk gelmektedir. Diyet yapan veya kilosuna dikkat eden kişiler içecekleri bir bardak süt ve bir porsiyon meyvenin yerine bir porsiyon trileçe yiyebilirler. Eğer un tüketmek istemiyorsanız alternatif olarak un koymadan hazırlanan kek tarifleri ile de trileçe yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal