Sarı kantaron yağı nedir? Sarı kantaron yağı faydaları neler, hangi ilaçlar ile kullanılmaz? Sarı kantaron yağının bilinmeyen faydaları

Kantaron yağı geçmiş zamanlardan bu zamana kadar şifa kaynağı olarak bilinmektedir ve tedavi edici olarak da kullanılmaktadır. Kantaron kendi kendine yetişen bir bitki olduğu için, kantaron bitkisinden elde edilebilen yağ ise sağlık açısından oldukça yararlıdır. Peki çok meşhur olan ve merak edilen sarı kantaron yağı nedir? Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir? Sayfamızda merak edilen haberimizin detayları yer almaktadır.

25.04.2022-20:56 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-20:56) Sarı kantaron yağı nedir? Sarı kantaron yağı faydaları neler, hangi ilaçlar ile kullanılmaz? Sarı kantaron yağının bilinmeyen faydaları

Kantaron yağı geçmiş zamanlardan bu zamana kadar şifa kaynağı olarak bilinmektedir ve tedavi edici olarak da kullanılmaktadır. Kantaron kendiliğinden yetişen bir bitki olduğu için, kantaron bitkisinden elde edilebilen yağ ise sağlık açısından oldukça yararlıdır. Vatandaşların en çok kullanmış olduğu doğal yağlar arasında satılmaktadır. Bazı vatandaşlarımız kantaron yağı hakkında bilgi sahibi olsa da, bazıları kantaron hakkında yeterli bilgiye sahip değillerdir.

sarı kantaron

Sarı kantaron yağı nedir? Sarı kantaron yağı nelere faydalıdır?

Şifa kaynağı olan kantaron bitkisi hem kırmızı hemde sarı şekilde çıkmaktadır. Birçok faydası olan bitkinin faydaları ise şu şekildedir. Mide rahatsızlıklarına, solunum yollarına, saç bakımlarında ve cilt bakımı olmak üzere bir çok alanda etkisi bulunmaktadır. Sarı kantaron yağı genellikle vatandaşlar tarafınca daha fazla bilinmektedir. 

Son zamanlarda ise gündemde sarı kantaron yağı faydaları sürekli İbrahim Saraçoğlu tarafından yer almaktadır. Bu sayede daha fazla bilinmeye başlanmıştır.

 Sarı kantaron yağını faydaları arasında şunlar yer almaktadır.

Cilt sağlığı açısından çok faydalıdır,özellikle koyu lekeler için kullanıldığında azalma görülür.

Vücutta kanama var ise durdurma açısından kullanılır. 

Antiseptik özellikli bir yağ olduu için mikropları yok etmeye yardımcıdır. Enfeksiyon oluşmasını engellemek için kullanılır. 

sarı kantaron

Ciltteki kırışıklıklara iyi gelir. Vücut ağrılarına da iyi geldiği söylenir.

Bebeklerin poposundaki pişiklere iyi gelir. 

Yazın güneş yanıkları ve lekeleri için de kullanılır.

Saçınızda kepeklenme varsa iyi gelir, saçta canlılık getirdiği gibi dökülmesini azaltır.

Egzama ve sedef hastalığı olanlarda azaltmasına yardımcı olur.

Migren sorunu olanlar ve ağrı ile baş edemeyenler kullanabilir. 

Mide rahatsızlıklarında iyi gelmektedir.

Çok iyi balgam sökücü olarak geçmektedir.

Menopoz dönemlerinde yaşanan yan etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Ruhsal problemlere iyi gelir.

Antidepresan olarak da geçmektedir.

Ağız içi aftlar da ve uçuklarda iyileştirici etkisi bulunur. 

sarı kantaron yağı

Sarı kantaron yağının zararları nelerdir?

Tüm yağların faydaları bulunduğu gibi zararları da bulunmaktadır. Sarı kantaron yağının da zararları vardır. Herkeste olmasa da alerjik rahatsızlık problemi olanlarda sorunlar yaşanabilir. Fazla kullanım yapıldığı zaman vücutta kızarıklıklar meydana gelebilir. Mide bulantısı, kabızlık, ve ağızda kuruluk yaşanabilir. Cildinizde ve saçınızda fazla yağlanmaya neden olur. 

Sarı kantaron yağı nasıl kullanılır?

Kantaron yağı bir çok şekilde kullanılır. Bunlardan birisi cilde direkt şekilde sürmek, yanık problemiz'de ,kesik olan yerlerinizde, sivilceleriniz'de ve güneş yanıkları yaşıyorsanız parmak ucunuza damlatarak veya pamuk yardımı ile kullanabilirsiniz.Kantaron yağını sürünce güneşten kaçınmanız gerekir. 

Başka bir yöntem ise kantaron yağını  bir ya da iki damla suyun içine damlatılarak içmek. Günde 1 defa bir bardak suyun içine karıştırılarak tüketilmesi önerilir  fazlası zarardır. Sarı kantaron yağını suya karışmadan kesinlikle içmeyiniz. Sarı kantaron yağını saç bakımında kullanacaksanız eğer, saç uçlarınıza sürerek 1 saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal