Trendyol hediye çeki mesajları doğru mu? Trendyol 12. yıl dönümü mesajları gerçek mi?

Online alışverişin çokça tercih edilen markalarından bir olan Trendyol, son zamanlarda bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya kaldı. Trendyol'un 12. yıl dönümü adı altında birçok kişiye mesaj atmaya başladı. Bunun üzerineyse vatandaşlar bu mesajların doğru olup olmadığına kanaat getirmeye çalışıyor. Peki, Trendyol hediye çeki mesajları doğru mu? Trendyol 12. yıl dönümü mesajlarının gerçek olup olmadığı tartışılıyor. Bu konu üzerine Trendyol'dan açıklama geldi.

15.04.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-10:35) Trendyol hediye çeki mesajları doğru mu? Trendyol 12. yıl dönümü mesajları gerçek mi?
Son zamanlarda Trendyol'un 12. yıldönümü adı altında birçok kullanıcıya hediye çeki mesajları gidiyor. Çokça tercih edilen alışveriş platformlarından bir olan Trendyol'un karşı karşıya kaldığı bu dolandırıcılık yöntemine inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Instagram ve WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlarla insanları ağlarına düşürmeye çalışan dolandırıcılar Trendyol kullanıcılarına bu iki uygulama üzerinden Trenyol'un 12. yıl dönümüne özel hediye çeki linki gönderiyor.

Trendyol'dan duyuru

12. yıl dönümüne özel Trendyol'un hediye çeki dağıttığını öne sürerek günlerdir birçok kişiye mesaj atan dolandırıcılar sonrasından Trendyol'dan resmi bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada mesajlara itibar edilmemesi ve tıklanmaması gerektiği belirtilesinin ardından onuyla ilgili hukuki işlemleri başlattıklarını duyurdu.

Trendyol hediye çeki mesajları doğru mu?

Birçok kişiye ulaşan linkten sonra kullanıcılar, internet üzerinde hediye çeklerinin doğruluğunu araştırmaya başladı. BU durumun giderek büyümesi ve her geçen daha fazla vatandaşa ulaşmasının ardından ise Trendyol'dan resmi açıklama geldi. Trendyol açıklamasında “Trendyol 12. Yıl dönümü hediyesi” adı altında herhangi bir çek vermediklerini duyurdu. Bundan dolayı eğer bir kimseye bu konu içeriğiyle bir mesaj gelirse gönderilen linke kesinlikle tıklanmaması gerektiği ifade edildi.


Trendyol’dan gelen resmi açıklama ise şu şekilde:

“Bazı haberleşme ve sosyal medya platformlarında yer alan “Trendyol 12. Yıl Dönümü Hediyesi” başlıklı bağlantı ve yönlendirmelerin şirketimizle ilgisi bulunmamaktadır. Trendyol olarak tarafımızdan gönderilmeyen bu tür kötü niyetli ve kimlik avı şüphesi bulunan bağlantılara itibar edilmemesini rica ederiz. Bu paylaşımlar ile ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal