Travers Nedir?

Arka travers nedir? Motor travers nedir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-18:57 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-18:49) Travers Nedir?

Araç terimlerinin hangi parçaya ait olduğunu bilmek çoğu zaman çok zor olabiliyor. Bu parçalar içinde seknromeç travers gibi parçalar en çok merak edilen parçalardan.

Travers Nedir

Travers otomoblin ön ve arka bölümünde yer alan, iki ucu şasilere bağlı olan bir parçadır. Motor alt beşiği olarak da isimlendirilir. Daha çok türkçe ismi olan motor alt beşiği tercih edilir. Otomobillerde kullanılan travers kelimesi bu olsa da tren ve başka araçların ray ve sistemlerinde de değişik travers parçaları yer almaktadır.

Travers Parçaları Nelerdir

Travers ve travers burçlarından meydana gelir. Çoğu zaman fazla arıza yapan bir parça değildir ancak burçları bazen yıpranarak değiştirilmesi lazım olabilir.

Travers Ne İşe Yarar

Araçta traversin vazifesi arasında en bilinen olanı ön takım parçalarının sabitlenmesi vazifesidir. Ön tablalar (Salıncak) bu parçaya montelenir. Bunun yanında motor ve şanzıman takozları da motor alt traversine montelenen parçalardandır.

Bu tip parçaların sağlam bir noktaya monte edilmesi gereksiniminden sebeple travers parçası doğrudan şasi üzerine sabitlenir ve kendisi de oldukça sağlam bir malzemeden imal edilen bir parçadır.

Travers Arızası Nelerdir

Alt bölümden alınan darbeler sebebi ile eğrilmeler meydana gelebilmektedir.

Eski model otomobillerde senelerin verdiği eskime, oksitlenme gibi sebeplerden ötürü çürüme ve dayanıklılığının azalması durumu olabilir.

Bağlantı travers burçları en fazla arıza yapan parçalar içindedir. Bu parçalarda kopma, esneklik veya boşluk problemleri olabilir.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal