Kaza Tutanağı Nasıl Tutulur?

Kazada tutanak tutmak? Trafik kazası beyanı nasıl yazılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-18:36) Kaza Tutanağı Nasıl Tutulur?

Maddi zararlı trafik kazalarında, vaziyetin kayıt altına alınması için kazaya karışan taraflar tarafından ortak olarak bir kaza tespit tutanağı tutulması gereklidir. Sigorta işlemleri için de önem arz eden bu tutanakta kazaya karışan olan her iki tarafın da görüşlerinin anlatılması gereklidir.

Tutanağın hazırlanması esnasında arzu edilen bilgiler her iki araç sürücüsü tarafından 2 örnek olarak eksiksiz ve ayrı ayrı yazılmalı ve tutanakta her iki sürücünün de imzasının olması lazmdır. Bu tutanağın haricinde kazayı çeşitli açılardan çeken fotoğrafların olması da yararlı olacaktır.

Kaza tespit tutanağının en üst bölümünde olan tarih, saat ve adres bilgilerinin haricinde, 4 Sürücü Bilgileri – 5 Araç Bilgileri ve 6. Trafik Sigortası Poliçe Bilgileri kısımlarında olan sürücüye ait kimlik bilgileri, araç bilgileri ve trafik sigortası bilgileri her iki araç ve sürücü için de yazılmalıdır. Devamında 7. maddede sıralanan kusurlardan birini yada bir kaçını gerçekleştiren aracın tarafına çarpı işareti (X) işaretlenmelidir.

Kazaya dahil olan araçlar içinde yurtdışından gelen bir araç var ise, o araç için 8. Maddede arzu edilen Araç Yeşil Kart Belgesine sahipse kısmındaki bilgiler yazılmalıdır.

Kaza anını görsel olarak kanıtlamak, araçların hasar aldığı kısımları işaretlemek için 9 ve 10. maddelerdeki aracın ilk darbe aldığı yer bölümleri yazılmalı ve her iki sürücünün de 11. Maddede kazayı yazılı biçimde kendi ağızlarından açıklaması lazımdır. Tutanak formu, 2 örnek olarak doldurulduktan sonra her iki sürücü tarafından imzalanır.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal