Transeksüel Olmak Ne Demek?

Geçmişten günümüze bazı insanlar dünyaya geldikleri cinsiyeti benimseyemezler ve tam tersi şekilde yaşamlarını sürdürürler. Yani kadın olarak dünyaya gelerek erkek gibi hissedip yaşarlar ya da erkek olarak dünyaya gelip kadın gibi hisseder ve yaşarlar.

03.12.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-15:49)

Bazı insanlar kadın olarak dünyaya gelerek erkek gibi hissedip yaşarlar veya erkek olarak dünyaya gelerek kadın gibi hisseder ve yaşarlar. Transeksüel ne demektir.

TRANSEKSÜEL NE DEMEKTİR?

Kişinin kendini doğuştan gelen biyolojik özelliklerinin gereklilikleri içerisinde göremeyerek tam tersi cinsin özelliklerini taşıması ile ortaya çıkan bireyler üzerine yüklenmiş ayrıştırıcı kavrama transseksüellik adı veriliyor. İnsanlık tarihi boyunca var oldukları bilinen fakat çeşitli çevre baskıları ve dışlanma korkuları gibi nedenlerden ötürü, çağlar boyunca kendilerini gizleme yolunu seçtikleri belirtilen transseksüeller günümüzde hümanizm akımının kişilerdir.

Toplumlar tarafından dışlanma durumları ortaya kalktıkça bu bireylerin neler yaşadıkları ve neden bu yolu seçtiklerinin perde arkasındaki olaylarda bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu bireyler üzerinde uygulanan anketler ve yapılan araştırmalar ile insanların doğru bildiklerini sandıkları birçok yanlış bilgi de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.  Kişilerin tanımları doğru kişiler için kullanmalı konusunda uzmanlar tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve dikkat edilmesi belirtiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal