İmam Bayıldı Tarifi

Oldukça sık aratılan ve vazgeçilemez geleneksel lezzetimiz olan imam bayıldı tarifini sizin için derledik. İşte, imam bayıldı tarifi…

İmam Bayıldı Tarifi

İmam bayıldı tarifi pek çok farklı şekilde uygulandı. Ancak klasik tattan kimse vazgeçmedi. İşte, imam bayıldı tarifi…

MALZEMELER

8 orta boy patlıcan

4 soğan

12 diş sarımsak

3 domates

4 sivri biber

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

2 kesme şeker

2 su bardağı sıcak su

DOMATES SOS İÇİN

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçek yağı

ÜZERİ İÇİN

Maydanoz yaprakları

NASIL YAPILIR?

Patlıcanların sap bölümlerini kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika dinlendirin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup piyazlık kesin. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri soyup küp kesin. Biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve ince kesin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu katıp soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi katın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki yönlü hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üstüne koyup fazla yağını çektirin. Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı şekilde koyun. Orta bölümlerini bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı bölüştürün. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su katın. Kapağını örtüp kısık ateşte 20 dakika suyunu çekene dek pişirin. Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı katıp bir taşım kaynatın. Sosu bir servis tabağına koyun. Üstüne patlıcanları koyup ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->