Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir? Trafik kazasında tutulması gereken tutanaklar ve gerekli evraklar

Meydana gelen bir trafik kazası sonrası yapılması gereken bazı işlemler vardır. Son günlerin en çok merak edilen konularından biri olan trafik kazası sonrası işlemler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar 'Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir?' sorusunda yanıt aramaya başladılar. İşte, Trafik kazasında tutulması gereken tutanaklar ve gerekli evraklar..

25.03.2022-01:01 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-01:01) Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir? Trafik kazasında tutulması gereken tutanaklar ve gerekli evraklar

Trafik kazası sonrası yapılması gereken işlemlerin ne olduğu konusunu araştıran araç sahipleri, bunları yerine getirmediği takdirde ceza alıp almayacağını sorgulamaya başladılar. Karayolları Trafik Kanunu yönetmeliğindeki maddeler dikkatlice takip edilirken, konuyla ilgili detayları Trafik kazasında tutulması gereken tutanaklar ve gerekli evraklar ile bilgileri sizler için derledik.

Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir? 

Trafik kazası meydana geldikten sonra olayın yaşandığı yerden ayrılabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Yalnızca maddi hasar oluşturan kazalarda, kazaya karışan tarafların anlaşması ve hemen ardında doldurulan kaza tespit tutanağı sonrası taraf, kaza mahalinden ayrılma hakkında sahip olabiliyor. Fakat trafik kazasında ölümlü bir durum varsa kaza sonra herhangi bir anlaşma sağlanamaması durumunda olay yeri asla terk edilmemelidir. Kazaya karılan kişi, herhangi bir anlaşma yapmadan kaza yerinde kaçarsa farklı cezalarla karşılaşabilir.

Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Kazaya karılan taraf, kaza yerinden anlaşma hali dışında zabıtadan izin almadan olay mahallini terk ederse kendisine 551 TL idari para cezası kesilir. İdari para cezasının yanında ayrıca ehliyete de 20 ceza puanı işlenir. Vur – kaç olarak bilinen trafik kazalarında durmadan olay yerinden kaçan araç sahibine 314 TL idari para cezası uygulanmasının yanı sıra araç sürücüsünün ehliyetine 20 ceza puanı da yazılır.

Kazanın gerekli yerlere bildirilmemesi halinde, yine ceza alacağınızı unutmayın. Böyle bir durumun tespiti halinde, meydana gelen kazayı gerekli mercilere bildirmemek ve yetkililer kaza yerine gelinceye kadar da kaza yerinden ayrılmanın cezası 314 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca sürücünün ehliyetine 20 ceza puanı da dahil edilir.

Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Trafik kazasının meydana geldiği yerlerde kazanın sonrasında oluşan delilere kesinlikle dokunulması gerekiyor. Kazaya ait olan delillerin yok edilerek kaldırılması idari cezaya tabi tutulur. Bu durumun tespiti halinde ise 652 TL para cezası verileceği bildirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal