Trabzonspor'dan 3 Büyüklere Tarihi Fark Geldi!

Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a attığı puan farkıyla tarihe geçti.

07.02.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-16:38)

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon fırtına gibi esen Trabzonspor çok önemli rekorlara kırmaya da devam ediyor. Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de üç büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a şampiyonluk yolunda önemli bir puan farkı attı. Bordo mavililer, ligin 24. haftasının tamamlanmasının ardından üç büyüklere attığı puan farkıyla büyük dikkat çekti.

ORTAYA ÇIKAN PUAN FARKI ÇOK KONUŞULUYOR

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de 24 karşılaşmanın ardından 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etmiş oldu. En yakın rakibi bir maç eksiği bulunan Konyaspor ile arasında 9 puan farkı olan Trabzonspor, şampiyonluk yolundaki ezeli rakipleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle birlikte önemli bir farka imza atmış vaziyette. 

Üç büyükler arasında Trabzonspor'un en yakın takipçisi Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı 24 karşılaşmada 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 yenilgi alarak 37 puan toplayabildi. 6 sırada bulunan İstanbul ekibinin ile arasındaki puan farkı ise 20.

Beşiktaş aynı süreçte 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Süper Lig'de 7. sırada bulunan Beşiktaş'ın, fırtına ile puan farkı 20.

Galatasaray ise oynadığı 24 karşılaşmada 7 galibiyet, 7 beraberlik ve mağlubiyet aldı. Galatasaray, 28 puan toplarken Trabzonspor'a 29 puan uzakta bulunuyor. 


İSTANBUL TAKIMLARINA KAYBETMEDİ

Bordo mavililer bu sezon İstanbul'un 6 takımına karşı oynadığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan topladı. Trabzonspor, Galatasaray ile sahasında 2-2 berabere kalırken deplasmandan 2-1 galip ayrıldı. Kasımpaşa'yı iki karşılaşmada da 1-0'lık skorla geçen fırtına, Fenerbahçe'yi 3-1, Beşiktaş'ı 2-1, Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti. Medipol Başakşehir maçında ise sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal