Trabzonspor'da Abdullah Avcı Galatasaray Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'n 23. haftasında 1-0 geriden geldikleri derbi mücadelesinde deplasmanda Galatasaray'a karşı aldıkları 2-1'lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

24.01.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-09:02)

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Trabzonspor, İstanbul deplasmanında oynadığı derbi mücadelesinde Alexandru Cicaldau'nun penaltıdan kaydettiği gol ile birlikte 1-0 geriye düştüğü mücadelede Anastasios Bakasetas ve Edin Visca'nın kaydettiği gollerle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

FIRTINA 5 DAKİKADA MAÇI ÇEVİRDİ

Bordo mavililer 84. dakikasına 1-0 geride girdikleri Galatasaray derbisinde 85 ve 90. dakikalarda buldukları gollerde zorlu deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak kazanmasını bildi. Şampiyonluk yolunda oldukça önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Trabzonspor'da yüzler gülüyor.


ABDULLAH AVCI'DAN GALİBİYET YORUMU

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Galatasaray derbisinde aldıkları galibiyetin ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

ZAFERE GİDEN YOLDA DİKENLER VARDIR

Bugün Galatasaray ile alakalı şöyle bir durum var. Genç ve dinamik bir takım. Oyunun başlarında şiddetli baskı yapacaklarını biliyorduk. Bu baskıyı nasıl kırarızı çalıştık. Zaman zaman kırdık. Zaman zaman çabuk kaybettik. Pozisyon vermedik gibi, rakip bizden daha üstün gibiydi. 8+3 teknik adamlar için yorucu bir süreç. O konuda çok konuşmak istemiyorum. İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri yaptık. Oyunun domine eden bir duruma döndük. Adım adım oyun, golün geleceğini hissettirdi. Bakasetas geçen hafta son dakikada 2 penaltı kaçırdı. Ona hafta içi bütün kulüp, şehir ona destek oldu. Nasıl aile olduğumuzu aslında daha iyi hissettik. Bu baskıya nasıl yapabiliriz dedik. Bu baskıdan golü bulduk. Bu maçı kazandık. 15 aydır Trabzonspor teknik direktörlüğü yapıyorum. İstanbul’da bir tek beraberliğimiz var. Bütün maçları kazandık. İyi bir aileyiz. Bu hedefi geçen sene koyduk. Bu sene de önümüzdeki senenin transferler çalışmalarını yapıp, genç oyunculara yatırım yapmayı planlıyoruz. Zafere giden yol hiçbir zaman gül bahçesi olmuyor, dikenler vardır. Bugün deplasmanda harika bir galibiyet aldık. Mutlu sona çok büyük bir adım daha. Hiçbir şey kazanmadık. Oyuncumuzu geliştirmeye devam edeceğiz. Ligin bitmesine 15 hafta daha var. Puan farklı ne olursa olun daha iyisi yapmak için saha içinde olacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galatasaray Avrupa Ligi’ni lider bitirdi. Büyük camialarda dalgalanmalar oluyor. Büyük camia. Onlar da önemli işler yapacaktır. Yeni hocaya başarılar diliyorum. Trabzonspor’da 61. maçım. Plakayı bulduk.


MAREK HAMSİK'İN SAKATLIĞI

Hamsik her zaman aranacak bir oyuncu. Ne zaman olsa içeride kullanmak istersin. Son ana kadar bekledik. İyi ki kullanmamışız. Ara da geliyor. Biraz dinlenme fırsatı oldu Hamsik içinde.

TRABZONSPOR TARAFTARLARINA SESLENDİ

İçeride 2 maç üst üste maçımız var. Kasımpaşa ve Konyaspor. Taraftarımızdan rica ediyorum, sene başından beri bütün halde geliyoruz. Duyguları yoğun yaşıyoruz. Bu şehir ve ülkenin de buna ihtiyacı var. 40 kişiyi statta bekliyorum. Oyuncusuna son ana kadar destek taraftar istiyorum. Bunun keyfini çıkarsınlar sadece destek olsunlar.


O BİZİM EVLADIMIZ...

Uğurcan Çakır, bizim Trabzon’un verimli topraklarından çıkmış çok değerli ve milli takımımız kalecisi. 2-1 öne geçtikten sonra 2 iyi kurtarış yaptı. Buranın değerli oyuncusu. Trabzonspor’un ulaşılabilir hedefimize ulaşalım, genel durum değerlendirmesi yapalım. Buradaki herkes Trabzonspor’un şampiyonluğuna kitlenmiş durumda.

GALATASARAY DERBİSİNİN KIRILMA ANI

Genellikle böyle derbilerde kırılma anları vardır. Bence 1-1’den sonra yaptığımız baskıdan sonra gelen goldür. Yapmış olduğumuz baskıyla birlikte maçın seyrini değiştirdik.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal