Trabzonspor sonradan açıldı: Deplasmanda fark attılar

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Trabzonspor deplasmanda Ümraniyespor’u normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

19.01.2023-10:16 - (Son Güncelleme: 19.01.2023-17:21) Trabzonspor sonradan açıldı: Deplasmanda fark attılar

Türkiye Kupası’nda son 16 turu heyecanı ikinci gününde de devam etti. Ankaragücü ve Başakşehir’in tur biletini cebine koyduğu günün son maçı Ümraniyespor ile Trabzonspor arasında oynandı. Abdulkadir Bitigen’in düdük çaldığı karşılaşmanın büyük bölümünü 1-0 geride götüren Trabzonspor, son saniyelerde maçı uzatmalara götürdü ve uzatma dakikalarında bulduğu üst üste gollerle karşılaşmadan 4-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

Umut Ümraniyespor’u öne geçirdi

Maçın 12. dakikasında Onur’un merkezde, ceza sahasının uzağından çektiği şutu kaleci kurtardı, iyi takip eden Umut topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım pozisyonlara girmesine rağmen golü bulamadı ve İstanbul ekibi soyunma odasına üstünlükle girdi.

Ümraniyespor Trabzonspor Türkiye Kupası

Hugo, Trabzonspor'u ipten aldı

Maçın 90. dakikasında ise Larsen'in soldan gelen ortasında Hugo, topu ağlara gönderdi ve maça eşitlik getirdi. Bu golle maç uzadı.

Bakasetas penaltı kaçırdı

Uzatmaların ilk devresinde penaltı kazanan Trabzonspor'da topun başına geçen Bakasetas penaltı vuruşundan yararlanamadı ve topu dışarı attı.

Yusuf'tan duble 

Karşılaşmanın 104. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Maxi Gomez, ceza sahasına ortasını yaptı. Yusuf Yazıcı, yerden seken topu ağlara gönderdi. Skor 2-1'e geldi.

Mücadelenin 111. dakikasında Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı penaltıda hata yapmadı ve skor 3-1 oldu.

Ümraniyespor Trabzonspor Türkiye Kupası-1

Maxi Gomez skoru belirledi

Maçın 114. dakikasında rakip ceza yayında topu alan Gomez, rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Onun vuruşu savunmadan da sekerek ağlara gitti. Bu golle birlikte  Trabzonspor mücadeleyi 4-1 kazandı.

Trabzonspor çeyrek finalde

Bu sonuçla Trabzonspor, Sivasspor, Kayserispor, Galatasaray, Başakşehir ve Ankaragücü’nün ardından çeyrek finale yükselen 6. Takım oldu.

Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor, evinde İstanbulspor’u konuk edecek. Ümraniyespor ise Fenerbahçe ile sahasında karşılaşacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal