Kamu kurumlarına TOGG takviyesi: 30 bin TOGG kullanılacak! İlk alım bu sene

Yerli otomobil TOGG’da geri sayım devam ederken, bu yılın Nisan ayında yollarda olacak olan yerli otomobilin kullanım alanları genişletiliyor. 2035 yılına kadar 30 bin aracın devlet kurumlarında kullanıma sunulacağı ifade edildi. Öte yandan kurumlara ilk alımların bu sene yapılacağı da kaydedildi.

19.01.2023-09:56 - (Son Güncelleme: 19.01.2023-17:20) Kamu kurumlarına TOGG takviyesi: 30 bin TOGG kullanılacak! İlk alım bu sene

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. 29 Ekim’de seri üretim sürecine giren TOGG’un kullanım alanlarının genişletileceği öğrenilirken, 2035 yılına kadar 30 bin aracın devlet kurumlarında kullanıma sunulacağı açıklandı. İlk alımların bu sene yapılacağı TOGG’un kamu kurumlarına alım süreci Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından üstlenilecek.

Bu yıl 500 TOGG alınacak

Kamu alım garantisinde takvimde netleşti. İlk etapta Togg'un C segment SUV modeli, devlet kurumlarının araç envanterinde yerini alacak. Togg kurumlara bu yıl 500 otomobil satacak. 2035 yılının sonuna kadar 9 bin 500 C segment SUV, araç filosuna katılacak. Togg ailesinin ikinci modeli sedan otomobilden 4 bin 750 adet alınacak. Ticari modelin alımı ile bu sayı 30 bini bulacak.

TOGG Kamu Kurumları

Kamu alım garantisini hayata geçiriyoruz

TRT Haber'de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin, "Ülkemizin vizyon projesi Togg'a yönelik kamu alım garantisini de hayata geçiriyoruz. Kamuda bu araçların kullanımı ile DMO ile burayı ilişkilendirdik ve bir alım garantisi yaptık. Togg'u valilere kadar yollayarak Tükiye sathında görünmesini sağlamış olacağız." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal