Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı: Gözler Altılı Masa’ya çevrildi! İşte adayın belli olacağı tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihini vurgularken, 6’lı masa bu gelişme üzerine harekete geçti. CHP kulislerinden alınan bilgilere göre 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayı Şubat ortasında açıklanacak.

19.01.2023-09:47 - (Son Güncelleme: 19.01.2023-17:20) Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı: Gözler Altılı Masa’ya çevrildi! İşte adayın belli olacağı tarih

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçim olarak görülen 2023 seçimleri öncesi tartışmalar giderek artarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir" diye konuştu. Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs tarihini vurgulaması üzerine 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayı için tarih verildi. CHP kulislerinden alınan bilgilere göre 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayı Şubat ortasında  açıklanacak.

Şubat ortası gibi belli olur

CHP’li kurmaylar, “30 Ocak’ta ortak hükümet programının tanıtımı yapılacak. Bundan sonra aday konusu gündeme gelir. ‘Ortak program’ ve ‘yol haritasının birlikte veya ayrı ayrı tanıtılması konusu tartışılıyor. İki konunun birbirinin gölgesinde kalması istenmiyor. Belki ortak aday Yol Haritası ile birlikte açıklanır. Ama adayın açıklanması kesin şubatta olur, marta kalması mümkün değil. Şubat ayı ortası gibi en uygun...” dedi.

6 lı Masa Cumhurbaşkanı Adayı

Zaman açısından bir şey kaybettirmez

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kurmaylar, Altılı Masa’nın adayının açıklamada geç kaldığı yönündeki eleştirilere de, “Ortak adayın tanınma sorununun olmadığını biliyoruz. Tanınma sorunu olan bir aday düşünülseydi, isim 6 ay önceden açıklanırdı. Ancak böyle bir sorun yok, önümüzdeki ay açıklanması zaman açısından bir şey kaybettirmez” diye yanıt verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal