Trabzonspor şampiyon olursa Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme oynayacak?

Trabzonspor'un ligin bitmesine 5 maça kaldığı bu günlerde ikinci takımla arasında 11 puan fark bulunuyor. Bu doğrultuda futbolseverler Trabzonspor şampiyon olursa Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme oynanacağını merak etmeye başladı. İşte detaylar...

18.04.2022-16:20 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:20) Trabzonspor şampiyon olursa Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme oynayacak?

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda domine olan Trabzonspor, 33. haftayı geride bırakırken şampiyonluğun favori isimlerinden biri olarak anılıyor. Karadenizli bordo mavililer önümüzdeki sezon Avrupa yarışında yer almak için planlarına başladı. Ligin bitmesine 5 maç kala ikinci takımla arasında 11 puan fark varken eğer şampiyon olursa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamayacak.

trabzonspor

Türkiye'den Avrupa'ya kaç takım gidecek?

2022-2023 sezonu için Avrupa'da 5 Türk takımı yer alacak. Şampiyon olan takım, Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turuna giderken ikinci olan ekip, Şampiyonlar Ligi'ne "son kez" 2. Eleme turundan itibaren katılacak.

Bunun yanı sıra Süper Lig sıralamasında 3. ve 4. sırada yer alan takımlar da UEFA Konferans Ligi'ne katılacak. Ayrıca Türkiye Kupası'nı alan takım UEFA Avrupa Ligi'ne gidiş hakkı kazanacak.

Lakin 2021-22 sezonu içinde Trabzonspor hem şampiyon olur hem de Türkiye Kupası'nı alırsa Süper Lig'de 3. sırada yer alan takım UEFA Avrupa Ligi'ne katılım sağlayacak. Dolayısıyla Konferans Ligi'ne de 4. ve 5. sıradaki takımlar katılacak. Sonuç olarak 2022-2023 sezonu için Şampiyonlar Ligi'ne Süper Lig'de yer alan yalnızca bir takım gidecek iken seçim ise ön elemelerle belli olacak.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne hangi turdan dahil olacak?

Eğer ki Süper Lig 2021-2022 şampiyonu Trabzonspor olursa Karadenizli bordo mavililer ya olması gereken şartlarda UEFA sıralaması kapsamında Şampiyonlar Ligi'ne 3. eleme turunda dahil olacak ya da Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile UEFA'nın men etme kararı devam ettiği takdirde turnuvaya Play-off turunda dahil olacak. Bunun yanı sıra gruba dahil olmak için ön elemeyi geçmesi gerekecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal